To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana podstawy radia
Koledzy/koleżanki,
Macie może kogoś we Wrocławiu lub okolicach, kto podjąłby się w rozsądnych pieniądzach demontażu podsufitki i wymiany podstawy radia. Próbowałem zdemontować podsufitkę, ale bez rozwiercania nitów i zakładania nowych przy haczykach od kratki transportowej się nie obejdzie. Na 100% padła podstawa anteny, bo podmieniałem bat i nadal radio słabo łapie fale.
-
Chodzi o podstawke anteny? Piszesz o radiu. Na forum widziałem dokładny opis jak ja zdemontować.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
http://fiatklubpolska.pl/showthread.php?t=28491
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Temat czytany przeze mnie już kilka razy. Sama wymiana podstawy anteny nie byłaby problemem, gdyby nie "patroszenie" podsufitki. Próbowałem się wczoraj do niej dostać, ale mocowania kratki są ponitowane, ponadto nie chce połamać/ pozaginać podsufitki.
-
Cytat:
Napisał
cicuhel
Temat czytany przeze mnie już kilka razy. Sama wymiana podstawy anteny nie byłaby problemem, gdyby nie "patroszenie" podsufitki. Próbowałem się wczoraj do niej dostać, ale mocowania kratki są ponitowane, ponadto nie chce połamać/ pozaginać podsufitki.
Podnieś klape bagaznika do gory. Od tylu podsufitka powinna dac sie lekko odchylic. Najlepiej demontowac antenę w dwie osoby. Jedna trzyma delikatnie odgieta podsufitke, a druga odkręca podstawe anteny. Klucz plaski rozmiar bodajze 22, jesli dobrze pamietam.
-
Niestety w wersji z nitami nie da rady odkręcić podstawki bez ich wiercenia, przynajmniej mi się nie udało. U siebie śrubę od podstawki odkręciłem ręką, nie wiem czemu była tak słabo przykręcona.
Śmiało wierć te nity co do podsufitki ja jakoś specjalnie nie uważałem i nic nie uszkodziłem śladu nie ma po tej operacji. Zamiast nitów potem dałem wkręty i trzyma.
Co do samej podstawki w ASO zaśpiewali 500 zł.... mam wersje z gps i gsm. Na razie jeżdżę bez radia bo nie udało mi się znaleźć zamiennika ani sensownej używki.
Tak z ciekawości gdzie dorwałeś nową podstawkę??
-
Kupilem nowke całą ori antenę na alle...
Za 120zł plus koszty przesyłki. Wtedy w aso krzykneli mi za tę część 220,00zl.
2016r.
-
Cytat:
Napisał
indahowse
Co do samej podstawki w ASO zaśpiewali 500 zł.... mam wersje z gps i gsm. Na razie jeżdżę bez radia bo nie udało mi się znaleźć zamiennika ani sensownej używki.
Tak z ciekawości gdzie dorwałeś nową podstawkę??
Za taką kasę to już lepiej dołożyć i kupić nowe radio 2din z panelem dotykowym i nawigacją niż bawić się w odtwarzanie ori radia z cromy.
Chyba, że znajdziesz sensownego elektronika, ktory naprawi ci "podstawkę" anteny oryginalnej i przy okazji nie zedrze z Ciebie skóry.
-
-
Czy takie anteny działają czytałem różne opinie. Ktoś posiada i może się podzielić opiną?
-
Polecam bo miałem, chociaz nie w cromie.
-
Podstawka była już u speca ale niestety płytka jest zanitowana i nie da się jej rozebrać nie uszkadzając jej, natomiast czyszczenie nie pomogło.
Radio 2 din odpada nie chce już inwestować w ten samochód, do szczęścia wystarczy mi radio :)
Chcę kupić tą antenę
https://www.natcar.pl/pl/p/ANTENA-AK...-VECTRA-C/3324
gsm mi nie potrzebny a złącze fakra bym przerobił na swoje tylko nie wiem czy będzie działać, na forum alfy do 159 piszą że gra. Chyba zaryzykuje te 120 zł.
-
Cytat:
Napisał
indahowse
Podstawka była już u speca ale niestety płytka jest zanitowana i nie da się jej rozebrać nie uszkadzając jej, natomiast czyszczenie nie pomogło.
Radio 2 din odpada nie chce już inwestować w ten samochód, do szczęścia wystarczy mi radio :)
Chcę kupić tą antenę
https://www.natcar.pl/pl/p/ANTENA-AK...-VECTRA-C/3324
gsm mi nie potrzebny a złącze fakra bym przerobił na swoje tylko nie wiem czy będzie działać, na forum alfy do 159 piszą że gra. Chyba zaryzykuje te 120 zł.
Zrób mi zdjęcie twojej anteny - coś Ci załatwię :) Ze złączem Coma też nie będzie problemu... I będzie to oryginał. Przyślesz flaszkę dużą białostckiego bimbru...
-