Grande punto 1.2 v 8 problemy mam przy włączaniu poszczególnych biegów bywa że jest dobrze a nie raz jest problem ciężko wchodzą co może być przyczyną.
To jest widok strony w wersji do druku
Grande punto 1.2 v 8 problemy mam przy włączaniu poszczególnych biegów bywa że jest dobrze a nie raz jest problem ciężko wchodzą co może być przyczyną.
Zużyty lewarek, może zbyt duże luzy na linkach...
Czy zauważalna jest jakaś zależność kiedy jest dobrze, a kiedy jest źle?
Nie ma na to reguły jest wyczuwalny opór albo ten opór jest na kulce lewarka albo w skrzyni.
Smarowałem linki lewarek z tą kulką nic to nie pomogło mogę tylko wskazać na tą plastykową kule lewarka nie mam żadnej pewności co może być przyczyną.
1. Czy sprzęgło bierze "normalnie"?
2. Czy na lewarku wyczuwasz luzy po wbiciu jakiegoś biegu?
Sprzęgło działa normalnie nie ma luzu lewarek mam przejechane 75 tysięcy tylko jest taki moment na każdym biegu gdzie jest wyczuwalny
opór czym szybciej właczam bieg tym jest większy opór .
Kolego, wiesz co to przecinki i kropki? Nie idzie tego czytać.
Jak dla mnie, to sprzęgło nie działa normalnie. Może być zapowietrzona pompa sprzęgła, wysprzęglik, albo uszkodzone któreś z wymienionych. Do tego równie dobrze może być uszkodzone samo sprzęgło.
Jaki jest stan płynu hamulcowego? Pobór dla sprzęgła jest powyżej czujnika do kontrolki informującej o braku płynu. Płyn w pompie sprzęgła/wysprzęgliku był kiedykolwiek przy wymianie przepompowany?