Witam:)
Jaki polecacie rozmiar opon na felgi 7.5x17 ET30? 225/45/17 czy może coś innego?
Auto to Bravo 1.9 JTD 120 KM.
Link do felg:
https://www.felgi.pl/felga/brock/b26...4x98-00/p%3d64
To jest widok strony w wersji do druku
Witam:)
Jaki polecacie rozmiar opon na felgi 7.5x17 ET30? 225/45/17 czy może coś innego?
Auto to Bravo 1.9 JTD 120 KM.
Link do felg:
https://www.felgi.pl/felga/brock/b26...4x98-00/p%3d64
Ja mam dokładnie takie jak napisałeś
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
i jak autko się prowadzi?
Mam nadzieję że nie wprowadzam w błąd bo przeczytałem Twoja wiadomość bardzo szybko. Opony takie mam na oryginalnych Alusach i prowadzi się auto bardzo dobrze.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
225/45/17 to popularna guma w 17" w związku z tym będziesz miał duży wybór i na pewno kupisz coś w dobrych pieniądzach. Moim zdaniem nie ma co rozważać innego rozmiaru ;)
Potwierdzam takie mam auto prowadzi się świetnie ja zakupiłem 2 sezony wstecz firmy barum
Ja stwierdziłem że na nasze polskie dziury, czyt drogi:P
Lepsze będą 215.50.17 felgi mam oryginalne, szerokość 7 ET 31
Jak kupiłem miałem 215 źle auto wyglądało
Dzięki za rady:) kupiłem narazie używki 225/45, z tymi felgami wygladaja naprawdę super ale muszę przyznać, że lekki spadek mocy odczuwalny. No ale wcześniej były 195/65/15 więc przeskok spory. Wygląd i tak w pełni rekompensuje.
Dzięki jeszcze raz za pomoc.
Ile bieżnika masz masz na tych używanych oponach? Mało? To znaczy w okolicach 2-3mm. Jeżdżę na 225/45R17 na oryginalnych fiatowskich felgach 7J i zauważyłem taką prawidłowość, że jak opony są już zużyte, w sensie zostało mało bieżnika, to rosną na tyle opory toczenia do tego stopnia, że być może właśnie w taki sposób odczuwasz jakby ten spadek mocy na kołach. Mam zimówki 195/65R15 i kiedy zmieniłem je na wiosnę na letnie już zjechane Bridgestony, to efekt było podobny do opisywanego przez Ciebie. Kupiłem potem nowe Dębice Presto UHP i jak ręką odjął. Opony toczą się lekko i cicho. Wiadomo, że opona 225 toczy się ciężej niż 195, ale nadmierne opory mogą być spowodowane jej już znacznym zużyciem.
Ja jeżdżę na 215.50.17 ale z dystansami, oponki prawie równe z obrysem, a zawsze troszkę większy komfort i nie ciągnie tak w koleiny :P