To jest widok strony w wersji do druku
-
Słynna mata pasażera
W skrócie
1. Miałem błąd airbag failure.
2. Po podłączeniu do kompa okazało się, że wtyczki pod siedzeniami. Zatem polutowałem na sztywno.
3. Teraz niby mata pasażera. Wtyczka polutowana.
4. Zdjąłem poszycie siedzenia maty pasażera. Mata jest prosta, przyklejona, nie pogięta, Nie ma załamań. Stan wizualny jak z salonu.
5. Błąd tej maty jest stały, skasować nie można.
Co jeszcze mogę zrobić aby zlikwidować ten błąd. Może gdzieś jeszcze jakaś wtyczka, która nie łączy ? Widziałem kiedyś jakąś wtyczkę w górnym schowku pasażera. Czy ta wtyczka ma coś wspólnego z tym błędem ?
-
Emulator maty, szczegoly w necie...
-
Wiem, ale myślałem, że ogarnę to jakoś.
Czy po podłączeniu emulatora poduszki wystrzelą ?
-
-
Nie idzie tego jakoś zrobić ?
mam błąd typu weight sensor
-
Na innych forach jest opisane co i jak , musisz poszukac...kiedys mialem to samo w stilo,ale sprzedalem auto z tym bledem. (klub fiat stilo, fiat-auto, itd. Przy zastosowaniu emulatora, nic Ci wystrzeli,Niektorzy na tym forum albo za duzo chleją,albo cpają i pie.lą od rzeczy. Poczytasz na forach... jest tam mowa o wstawianiu rezystora itd.Temat maty w stilo 3D jest stary jak stilo....
-
Cytat:
Napisał
Braval
Braval
Pytanie było proste.A odpowiedź jeszcze prostsza.
Jak sama nazwa wskazuje emulator udaje "oryginał'.W związku z czym po jego zastosowaniu poduszka wystrzeli.Kiedy?Wtedy gdy zajdzie taka potrzeba/np.zderzenie/.Emulator nie będzie spełniał roli "wagi' i nie będzie regulował siły wystrzału poduszki.Ponadto przy zastosowaniu emulatora poduszka wystrzeli mimo braku pasażera na fotelu /przypominam np.przy zderzeniu/.Napisałem "nie sprawdzaj" i tu kłania się rozumienie tego co jest napisane.A twoje stwierdzenie "za dużo chlają,cpają i pie.lą od rzeczy" to wybitnie pasuje do twojej osoby /nie rozumiesz tego co czytasz/.
Emulator maty Fiat Stilo WTYCZKA PLUG&PLAY (7028503960) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Załącznik w celu poczytania i podniesienia kwalifikacji /w przerwach na ćpanie/.
-
ostatnio na stiloklub jakiś forumowicz rozpracował inaczej temat , kupić centralkę airbag od polifta zamontować i osiowanie , tam nie było maty OCS , a centralke mozna taniej kupić niż emulator i koniec z tym błedem
-
1. To nie takie proste.
2. Tańsze, ale tylko parę złotych.
3. Z tego co pamiętam to trzeba kupić nie tylko centralkę, a coś tam jeszcze. Chyba m.in. czujnik uderzenia. Ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
4. Jak kupisz graty z auta po dzwonie to masz crash data.
5. Kupujesz emulator za stówę i masz z bani.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
1. To nie takie proste.
2. Tańsze, ale tylko parę złotych.
3. Z tego co pamiętam to trzeba kupić nie tylko centralkę, a coś tam jeszcze. Chyba m.in. czujnik uderzenia. Ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
4. Jak kupisz graty z auta po dzwonie to masz crash data.
5. Kupujesz emulator za stówę i masz z bani.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
-
Cytat:
Napisał
Braval
:partyman:
To chyba kupię emulator, chociaż to boli.
-
Cytat:
Napisał
Tomeksup
To chyba kupię emulator, chociaż to boli.
:niewiem:
-
https://allegro.pl/emulator-maty-fia...226373761.html
Odnowie troszkę temat i zapytam czy ktoś montował dokładnie taki adapter jw ?
-
Ja mam zamontowany taki https://allegro.pl/emulator-maty-mat...920574013.html i spisuje się wzorowo, widzę jednak że sporo podrożał bo ja 3 miesiące temu dałem 89zł.