To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Blue&me -
Blue&me
Witajcie. Zgłaszam się do Was ponieważ po zakupie troszkę pechowego fiata GP z 2007 roku okazało się że nie działa blue&me. Nie sam fakt że to ustrojstwo nie działa mnie wkurza, ale to miganie licznika kilometrów. Odłączałem klemy na długie czasy nic to nie daje. Odłączyłem to ustrojstwo i nic. Objawy : 1 miganie licznika 2 wykrywa blue&me ale nie mogę się z nim połączyć ( nie wyświetla PINu na ekranie) 3 nie działają skrajne przyciski kierownicy 4 nie działa pendrive (podświetla jeden z USB ale nie ma reakcji) . Macie jakieś pomysły bo czytam na forach, maja podobne problemy ale nie do końca bo innym przynajmniej działa usb. Wybaczcie mi jeśli post nie jest składny to mój pierwszy na forum. Pozdrawiam i dziekuje każdemu kto coś doradzi. Choć ten licznik żeby przestał migać.
-
1. Aby sparować telefon z B&M należy zrobić inicjację w wymienionym - to nie telefon inicjuje parowanie, chęć tego wykonuje się w Blue. Polecam zapoznanie się z instrukcją obsługi.
2. Miganie licznika nie oznacza, że to akurat z Blue jest problem - należy przeprowadzić diagnostykę poprzez OBD2 i sprawdzić co się dzieje, a następnie usunąć usterkę.
3. Które konkretnie przyciski nie działają? Znane są problemy z czystością styków. Przyciski podświetlają się? W 2007r wszystkie wersje miały podświetlane, więc dlatego zadaję pytanie, chodzi o kable. Przyciski SRC, głośności, wyciszenia, zmiany stacji/utworów funkcjonują w jakikolwiek sposób? Jest reakcją na przyciski słuchawki i windows?
4. USB - jeśli w opcjach Blue nie ma autostartu muzy, to bez ingerencji głosowej/przycisków na kierownicy nie zadziała. Do użytku jest tylko port, który jest podświetlony. Była jakas reakcją kontrolki na pendrive? Standardowo przy włożeniu nowego/odświeżonego jest budowana biblioteka multimediów, więc ostro mruga. Jeśli stosujesz bez kontrolki, to tego nie zobaczysz, tylko będzie info na wyświetlaczu przy chęci ręcznego odpalenia muzy/wyboru katalogu, czy jak tam się chce.
Mój też jest z 2007, więc mają te same centralki B&M, o ile ktoś nie dłubał. Soft w mojej centralce mam najnowszy dla wersji V1.
-
Odnośnie pierwszego posta i objawów to na sto procent masz padniętą centralkę Blue&me.Miałem identyczne objawy i wszystko minęło jak wymieniłem centralkę.
-
Hej, Żadne przyciski oprócz szukania stacji, zmniejszania zwiększania głośności nie działają. Podświetla je.centralka nie odzywa się.
-
hej . u mnie nie podswietla, czy to bezpiecznik czy centralka
-
Cytat:
Napisał
bucek
hej . u mnie nie podswietla, czy to bezpiecznik czy centralka
wykrywa Ci Blue&Me w telefonie ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
dawid77
Odnośnie pierwszego posta i objawów to na sto procent masz padniętą centralkę Blue&me.Miałem identyczne objawy i wszystko minęło jak wymieniłem centralkę.
opłaca się kupić używaną ? czy lepiej zainwestować w nową ?