Kupno Fiata Stilo. Proszę o pomoc.
Witam, przymierzam się do kupna Fiata Stilo, czytam sobie różne fora na temat silników w tym pięknym Fiacie i ciężko mi wybrać silnik. Do tej pory jeździłem Fiatem Seicento 1.1 i byłem z niego bardzo zadowolony, ale nie nadaje się na trasy, strasznie nim rzuca przy wyższych prędkościach, dla tego też nie czuję się w nim bezpiecznie, nie jestem jakimś wariatem drogowym, ale tak 100/120 by chciało się pojechać. Proszę was o pomoc, nie zależy mi specjalnie na mocy (do tej pory jeździłem moim "Sinkusiem" i nie narzekałem na moc). Zależy mi żeby silnik się jak najmniej psuł i w miarę mało palił. Samochód ma być użytkowany na długich trasach, na dobrych drogach. Czyli chyba 1.9 jtd by było najlepsze, nie mam żadnego doświadczenia z dieslami, więc nie wiem co mnie czeka. Na 1.2 bym się skusił, ale na moje oko podejrzanie wygląda stosunek pojemności do mocy (1.2 silnik/ 80KM). Budżet mam około 8tyś, z tego co widziałem to Stilo kosztują poniżej budżetu .Proszę was drodzy fani Fiatów o jakieś rady, sam chyba nie dam rady wybrać :smile: