To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Komunikat: 28 D -
Komunikat: 28 D
Witam serdecznie,
na wyświetlaczu mojego samochodu (tym, gdzie pojawia się przebieg) pojawił się komunikat "28 D" oraz symbol klucza. Wiecie może co to oznacza? W instrukcji nie znalazłem żadnej informacji... Komunikat pojawia się po każdym odpaleniu silnika i chwilę później gaśnie.
-
Nie martw się. Jutro zobaczysz tam 27D a pojutrze 26D. Dojdzie do zera i :powieszony:
-
Wybuchnie? :) Myślałem, ze to może odliczanie do przeglądu, ale to inaczej wyglądało rok temu i był tam symbol klucza, który nie znikał...
-
Cytat:
Napisał
bananob4
Wybuchnie? :) Myślałem, ze to może odliczanie do przeglądu, ale to inaczej wyglądało rok temu i był tam symbol klucza, który nie znikał...
Bingo! Zdaje się że klucz pojawia się na stałe jak już minie termin przeglądu.
-
Mi do pierwszego przegladu dni w ogole nie schodzily ciagle bylo 356 dni do przegladu ale km lecialy. Po pierwszym nie patrzylem jeszcze czy cos sie zmienia.
-
U mnie w tipo tipo mrugał symbol klucza i odliczało km brakujące do 15 kkm zaraz po uruchomieniu auta - przez parę sekund, potem to znikało z wyświetlacza i pojawiał się normalny przebieg.
-
Tak, to nie jest odliczanie do przeglądu - poprzednio zupełnie inaczej to wyglądało. Dzisiaj pojadę do ASO i sprawdzę co ten kod oznacza...
-
to jest odliczanie dni do przeglądu. Jak dojdzie do zera pojawi się na stałe klucz.(Kilka dni temu to przerabiałem)
-
Cytat:
Napisał
pawulg
Jak dojdzie do zera pojawi się na stałe klucz.(Kilka dni temu to przerabiałem)
ciekawe czy ten klucz będzie na wieki wieków amen czy może tak jak w grande punto sam zniknie po przejechaniu 1000 km? A potem już się nigdy nie pojawi
-
Cytat:
Napisał
manio20
ciekawe czy ten klucz będzie na wieki wieków amen czy może tak jak w grande punto sam zniknie po przejechaniu 1000 km? A potem już się nigdy nie pojawi
Zniknie razem z gwarancją ;-) Przegląd jest mozliwy do plus 30dni/1000km względem punktu "zero" ;-)
-
Gwarancją? Masz na myśli to co we Fiat Polska nazywa się czekanie ponad 3 miechy na części do wymiany w ramach "naprawy gwarancyjnej"? Jak mu nie zgaśnie to równie dobrze może sobie czarną izolką chłopak zakleić ;)
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Gwarancją? Masz na myśli to co we Fiat Polska nazywa się czekanie ponad 3 miechy na części do wymiany w ramach "naprawy gwarancyjnej"? Jak mu nie zgaśnie to równie dobrze może sobie czarną izolką chłopak zakleić
Jak masz LPG to auto zastępcze tez ma LPG?
Da się wtedy załozyc znaczek TAXI i jezdzić zastępczym czy to juz za duza ingerencja i jest wymuszony urlop?
-
Nie da się, kasa, homologacja itp.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Nie da się, kasa, homologacja itp.
Na Ubera trzeba się przerzucić :mrgreen:
-
Za Uber'a puki co w PL to można ładny "kredyt" wyrwać. A nie daj Boże coś się stanie. Po za tym nie zgłupiałem, żeby komuś oddawać 30% zarobionych pieniędzy.