Część
Otóż w moim Tipo występuje stuk podczas skrętu w lewo przy niższych prędkościach oraz jak dojeżdżam do skrzyżowania i podczas jak już się auto toczy - puszczam sprzęgło i też słychać takie puknięcie ?
Ktoś coś miał podobnego ? Proszę o pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Część
Otóż w moim Tipo występuje stuk podczas skrętu w lewo przy niższych prędkościach oraz jak dojeżdżam do skrzyżowania i podczas jak już się auto toczy - puszczam sprzęgło i też słychać takie puknięcie ?
Ktoś coś miał podobnego ? Proszę o pomoc
To samo. Czekam na info czy Twoje ASO coś poradziło, bo u mnie zlali na zasadzie TTTM :<
U mnie też raz stukniecie słychać a raz nie. Pojechałem z tym do ASO sprawdzili całe zawieszenie i nic nie znaleźli. Myślę ze tę stukniecia czy puknięcia dochodzą z okolicy dolnej części kolumny kierowniczej? lub gdzieś z układu kierowniczego.
U mnie to samo. Wczoraj miałem przegląd roczny, mieli zwrócić uwagę na te stuki. Stwierdzili, że nic tam nie ma i dokręcili tylko jakąś osłonę. Wyjechałem z ASO, dalej to samo. Chyba trzeba z tym żyć?
Można zmienić samochód jak niektórzy :P
Nie ma samochodów idealnych. Mi wystarcza stylowe Tipo za którym obraca się co druga osoba na chodniku :) i niech sobie skrzypi :cool:
Teraz Wam stuki nie będa przeszkadzać, ale jak przyjdzie do sprzedaży auta, to dopiero będzie :tongue
ten stuk mam i ja , ktoś pisał ze mu wymienili poduszkę skrzyni biegów, prawą górną od silnika i to pomogło
To byłem ja i teraz cisza jest.Nawet nie ma tych kulek w garnku przy odpalaniu w zimne dni.
Kiedyś w innym aucie (nie FAP) miałem taka historię że na tylko na zakrętach tylko przy przyspieszaniu słychac było "terkotanie". Pierwsze podejrzenie półoś a okazało się że tłumik zsunął się z haka gumowego i na zakrętach siłą odśrodkową dotykał delikatnie do nadwozia i pukał. A działo się to tylko jak było dodawane gazu bo tylko wtedy drgał od silnika. IMHO z tego co slyszałem to też coś podobnie dzwoni a nie że rozrusznik. Zmiana poduszki mogła spowodować zmianę ułożenia całego napędu i brak uderzania cześci o siebie.
Spróbujcie psiknąć obficie wd 40 w poduszke pod akumulatorem ktora trzyma skrzynie biegow. U mnie pomoglo na chwile wiec ona jest przyczyna