To jest widok strony w wersji do druku
-
Podbijanie obrotów
Potrzebuję z Waszej strony pomocy..... mianowicie jak możecie to sprawdźcie w swoich autach jedną rzecz. Odpalamy silnik-czekamy aż ssanie się wyłączy - spróbujcie ruszyć z 1 biegu bez dodawania gazu. Chodzi mi o to czy załącza się wam od razu automatyczne podbijanie obrotów. Pytam gdyż w moim zalacza się ale dopiero jak ruszę z 1 biegu włączę 2 bieg i się zatrzymam i od kolejnego ruszania aż do wyłączenia silnika będzie w moim podbijanie obrotów. ASO mi tak coś przedstawiło i twierdzi że jest ok.... z czym się nie zgadzam. Wg mnie podbijanie powinno być od pierwszego ruszenia. Dzięki
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Witam
Też mam tak, jak opisujesz i nie widzę w tym i z tym żadnego problemu. W korku, czy na parkingu mogę zacząć się 'toczyć' bez gazu, mimo że to mały silniczek i mały moment obrotowy. Nie ma co na siłę szukać usterki... ;)
-
u mnie od pierwszego ruszenia
-
-
Właśnie jest ważne czy podbija od pierwszego ruszenia.... Bo jak piszecie że wam od pierwszego razu działa tzn ze u mnie coś przedstawili (wcześniej już byłem tego pewien) a teraz mam dowód w postaci waszych spostrzeżeń.
-
Podbija za każdym razem. Także gdy jest na biegu jałowym. Jak zaciągniesz ręczny to nie podbija. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Mi się podoba. Może dzięki temu spala mniej i sprzęgło będzie mniej się zużywać.
-
Wynika z tego że wam podbija za każdym razem.... to prawie jak u mnie z jedną różnicą że u mnie nie podbija za pierwszym ruszenie. Sądzę że ASO coś programujac przedstawiło. Teraz chcę aby mi przywrócili do stanu pierwotnego, ale jak to w życiu bywa twierdzą że nie widzą problemu i jest ok. Wasze opinie być może mi pomogą ich przekonać aby jeszcze raz się temu przyjrzeli( bije od nich duży poziom ignorancji).
-
Z tego co zaobserwowałem to stojąc na luzie jak wcisnę sprzęgło i je puszczę to podbija obroty
-
Na biegu jałowym u mnie podbija bez względu czy zaciągnięty ręczny czy nie
-
Pewnie nie macie w autach czujnika luzu, dlatego na jałowym podbija.