To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Kupno bravy -
Kupno bravy
Witam, otoz mam taki problem bylen dzisiaj oglądać Brave, poniewaz od momentu gdy posiadam alfe Romeo giuliette w rodzinie zaczął podobać mi się jej starszy brat bliźniak. Przy jeździe próbnej ciężko wchodziły biegi i ciężko było mi jechać tyn autem spokojnie (podczas zmiany biegu delikatnie szarpalo, tylko nie wiem czy spowodowane bylo to moją nieumiejetna zmianą biegow). Co do biegów gościu powiedzial ze samochod stal nieodpalany od 2 tygodni. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Co o tym zjawisku myślicie? Powiem ze przez ostatnie 2 tygodnie panowal mróz dosyc srogi. Jest to moje pierwsze auto ktore w zyciu zamierzam kupic, dlatego wole zapytac się doświadczonych kolegów i pasjonatow tego modelu. Jezeli mozecie to powiedzcie na co zwrocic uwagę dokladniej przy następnych ogledzinach. Dodam że zauwazylem na klapie bagażnika rdze czy to wada fabryczna?
Link do samochodu: https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-b...-ID6zF3nI.html
-
Wez kogos oblukanego w temacie, moze byc dwumas padniety lub cos ze sprzeglem, korozja, raczej nie powinna sie pojawiac ,blachy w ocynku, chyba ze ,byl malowany tyl, ogladaj na zimno,bez zbednego napalania sie?
-
Witam
Sprawdź poziom płynu chłodniczego bo na zdjęciu wydaje mi się, że jest poniżej minimum. Pytanie dlaczego ?
Autko z dpf. Jeżeli masz kogoś kto może się podpiąć pod ECU to warto sprawdzić jakie parametry z czujnika różnić ciśnień ma, czy prawidłowo się wypala.
Również można wtedy zrobić test turbo pod obciążeniem silnika i komputer pokaże czy działa prawidłowo.
Co do biegów to może być sam lewar, linki, wybierak łapie wilgoć i jest wtedy utrudniona praca biegów lub coś bardziej poważnego.
Pozdro
-
tak lukajac na ogłoszenie sprawdź wyposażenie jestem zdziwiony ze niema pełnej klimy tylko ręczną przy reszcie wyposażenia ale być może to zależy od rynku na jakim jest auto sprzedawane kolejna sprawa w opisie xenony a na zdjęciu wskaźnik poziomowania przednich świateł jak przy zwykłych halogenach. hmm co najmniej dziwne to auto :roll:
-
Cytat:
Napisał
karte32
tak lukajac na ogłoszenie sprawdź wyposażenie jestem zdziwiony ze niema pełnej klimy tylko ręczną przy reszcie wyposażenia ale być może to zależy od rynku na jakim jest auto sprzedawane kolejna sprawa w opisie xenony a na zdjęciu wskaźnik poziomowania przednich świateł jak przy zwykłych halogenach. hmm co najmniej dziwne to auto :roll:
Dzwonilem do aso, potwierdzili wyposażenie. Tylko najbardziej interesuję mnie zachowanie tego samochodu podczas jazdy próbnej. Samochod mi sie podoba ze wzgledu na cene i wyposażenie, ale wiadomo nie chce kupic kota w worku ze przejade 1000-2000km i do wymiany będzie pol auta. Podobno autem jezdzila kobieta co jest potwierdzone w dokumentach i byla jedynym właścicielem tego auta. Dużo zastanawiam się tez nad tym przebiegiem, srodek 0% zużycia.
-
Nie wiem jak ASO mogło potwierdzić ksenony, jak nie ma spryskiwaczy reflektorów i jak kolega wyżej wspomniał, są przyciski poziomowania świateł. Najprawdopodobniej ktoś założył HIDy, co legalne nie jest.
Rdza na tylnej klapie to niestety, ale norma w tych samochodach. Z resztą jak jaki i na rancie przedniej maski i dolnych rantach drzwi.
Dziwni mnie inny temat, na zdjęciu nie widać bębenka przy klamce w drzwiach kierowcy, czyżby drzwi z anglika?
Nie rozumiem tego, że auto w Polsce miało wymieniony rozrząd przy 107 kkm, teraz ma 121 km i dalej stoi na niemieckich blachach.
Przygladnij się lepiej tym papierom, czy są karty kodów, czy jest drugi czarny klucz do Fiata bez pilota.
Co do biegów, to zdarzało się, że wymiana linek lub ich regulacja pomagała, zatarty może może być również wybierak na skrzyni. Co do szarpania przy zmianie biegów to albo pompa/wysprzeglik lub niestety dwumas.
Podchodz do auta z wielką ostrożnością, bo jeśli ktoś w Polsce zainwestował w nowe opony, oleje, rozrząd i teraz sprzedają to znak, że wydatki się nie skończyły.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
moris10
Nie wiem jak ASO mogło potwierdzić ksenony, jak nie ma spryskiwaczy reflektorów i jak kolega wyżej wspomniał, są przyciski poziomowania świateł. Najprawdopodobniej ktoś założył HIDy, co legalne nie jest.
Rdza na tylnej klapie to niestety, ale norma w tych samochodach. Z resztą jak jaki i na rancie przedniej maski i dolnych rantach drzwi.
Dziwni mnie inny temat, na zdjęciu nie widać bębenka przy klamce w drzwiach kierowcy, czyżby drzwi z anglika?
Nie rozumiem tego, że auto w Polsce miało wymieniony rozrząd przy 107 kkm, teraz ma 121 km i dalej stoi na niemieckich blachach.
Przygladnij się lepiej tym papierom, czy są karty kodów, czy jest drugi czarny klucz do Fiata bez pilota.
Co do biegów, to zdarzało się, że wymiana linek lub ich regulacja pomagała, zatarty może może być również wybierak na skrzyni. Co do szarpania przy zmianie biegów to albo pompa/wysprzeglik lub niestety dwumas.
Podchodz do auta z wielką ostrożnością, bo jeśli ktoś w Polsce zainwestował w nowe opony, oleje, rozrząd i teraz sprzedają to znak, że wydatki się nie skończyły.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Gościu sie chwalil ze nim jezdzil po polsce jak miał rozbity swoj samochod. Kluczki są nawet 3. W książce napisane że w niemczech byl wymieniany rozrząd. Nie ma tam xenonow, gosciu sie pomylil.
-
Pomylil sie, albo chcial sie pomylic na Twoja niekorzyść. Samo kupno auta uzywanego u nas to sygnal do dokladnego przyjzenia sie sprawie, a taka pomylka to juz bym to auto zlustrował od poczatku do konca. Sam dalem sie wpuscic w maliny z kupnem auta, co prawda 'tylko' licznik byl cofniety ale przez to stracilem sporo kasy..
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
-
widzę ze i inni koledzy dostrzegają niuanse przy tym aucie posiadam auto z silnikiem 1,6 120km od 2 lat sprowadzone z Niemiec w klamce od strony jest normalna wkładka na kluczyk a tu jak kolega powyżej wspomniał niema .kolejna sprawa silnik myty.bardzo istotna sprawa dziwne wyposażenie jak wspomniałem i opis. kolejna rozbieżność opony wielosezonowe oryginalne kołpaki to nie sa oryginały fiatowskie a juz na pewno nie do bravo 2009 rok. rozumiem ze ci sie spodobał i nie powiem wygląda ładnie ale zważywszy na tyle juz wspomnianych rozbieżnościach auto wymagało by bardzo dokładnemu sprawdzeniu.wez vin pojazdu i do fiata uderz powiedza odrazu co i jak ja osobiście bym zrezygnował jednak
-
Zarejestruj sie na stronie "nuavabravoklub", tam jest kol. Pympek, pracuje w fiacie, po nr .vin znajdzie Ci potrzebne dane gratis. To auto to MINA... lepiej odpusc.
-
A jeszcze jedna ciekawostka, jakie bravo ma pedała? Gumowe czy takie jak w giulietcie stalowe z dodatkiem paskow gumowych? Bo w tym bravo byly cale gumowe. A i gosciu niby daje 6 miesiecy gwarancji.
-
Metalowe pedaly sa w wersji sport lub z pakietem sport. Prawdoppdobnie w innych wer. sa gumowe.
-
Cytat:
Napisał
karte32
widzę ze i inni koledzy dostrzegają niuanse przy tym aucie posiadam auto z silnikiem 1,6 120km od 2 lat sprowadzone z Niemiec w klamce od strony jest normalna wkładka na kluczyk a tu jak kolega powyżej wspomniał niema .kolejna sprawa silnik myty.bardzo istotna sprawa dziwne wyposażenie jak wspomniałem i opis. kolejna rozbieżność opony wielosezonowe oryginalne kołpaki to nie sa oryginały fiatowskie a juz na pewno nie do bravo 2009 rok. rozumiem ze ci sie spodobał i nie powiem wygląda ładnie ale zważywszy na tyle juz wspomnianych rozbieżnościach auto wymagało by bardzo dokładnemu sprawdzeniu.wez vin pojazdu i do fiata uderz powiedza odrazu co i jak ja osobiście bym zrezygnował jednak
Ogladalem silnik, tylko klapa plastikowa myta pod klapą jest kurz. Jak wsiadlem do niego zjezdzal mi na prawo, gosciu mowil ze jak wymienial opony to zbieżność sie przestawila. I akumulator gosciu nowy wsadził. O jaka klapke chodzi?
-
Cytat:
Napisał
Tobikos
Ogladalem silnik, tylko klapa plastikowa myta pod klapą jest kurz. Jak wsiadlem do niego zjezdzal mi na prawo, gosciu mowil ze jak wymienial opony to zbieżność sie przestawila. I akumulator gosciu nowy wsadził. O jaka klapke chodzi?
daj sobie spokój z tym autem i tym bardziej sprzedawcą od kiedy to zbieżność sie przestawia przy zmianie opony co za pierdoły opowiada uciekaj jak najdalej
-
Zbiezność uciekla przez nowe opony- szacun. Rowniez zdecydowanie odradzam zakup tego auta.