FCA zaprasza mnie już na dwie akcje serwisowe.
1. Oprogramowanie Uconnect. Podobno sam zmienia język.
2. Chłodnica zamontowana jest za blisko zderzaka i może wchodzić w drgania.
Czuję, że jeszcze coś przyjdzie w najbliższym czasie.
To jest widok strony w wersji do druku
FCA zaprasza mnie już na dwie akcje serwisowe.
1. Oprogramowanie Uconnect. Podobno sam zmienia język.
2. Chłodnica zamontowana jest za blisko zderzaka i może wchodzić w drgania.
Czuję, że jeszcze coś przyjdzie w najbliższym czasie.
Ja także zostałem zaproszony.
Jestem ciekaw jak z tymi co po gwarancji już dawno. Mojej 500L w kwietniu stuknie 5 lat. Skontaktuje się z moim aso zobaczymy co powiedzą. Macie wersje po facelifting?
Chyba to dotyczy wersji po liftingu?
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Mój jest po lifting. Natomiast w moim poprzednim aucie dawno po gwarancji wymienili poduchy powietrzne. Z tego co się orientuję akcje serwisowe nie mają nic wspólnego z gwarancją.
Wersja po liftingu. Faktycznie jak spojrzy się to chłodnica dotyka do przedniego zderzaka ale co ciekawe tam już są podkładki dystansowe. Radio raz zresetowało się na początku ale od tego czasu działa dobrze. System Uconnet kilka razy sam pobierał aktualizacje. Przy poprzednim aucie też zaprosili mnie 3-4 lata po zakończeniu gwarancji.
Już po akcjach serwisowych. Podobno chłodnica u mnie nie dotykała do zderzaka ale podkładki/pianki zamocować trzeba było.
Po wgraniu nowego oprogramowania zauważyłem nową przypadłość a mianowicie przywiesza się zmiana podświetlenia zegarów i radia. Powinno być tak że przy zmianie świateł z dziennych na mijania zegary i radio przyciemniają się czasem jest tak, że na zmianę podświetlenia trzeba czekać ładnych kilka minut.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
U mnie wyglada to tak. Jest dzień i jasno. Wjeżdżam do tunelu. Zapalają się światła mijania i przygasa deska rozdzielcza. Wyjeżdżam z tunelu zegary podświetlają się mocniej ale światka mijania wciąż działają jeszcze z jakąś minutę. Mam ustawiony czujnik na automatyczny.
A orientuje się ktoś, czy Fiat publikuje listę zmian jakie zaszły w oprogramowaniu, które jest wgrywanie podczas akcji serwisowych lub w trakcie przeglądów?
Niestety fiat nie publikuje żadnych list zmian po wgrywaniu nowego oprogramowania . Może można by wziąć pod uwagę stworzenie takiego osobnego tematu, gzie tylko można by się dzielić różnymi zauważalnymi zmianami przez właścicieli , użytkowników fiatów po wgraniu nowego oprogramowania? To tylko taka moja propozycja.
Mi po wgraniu nowego oprogramowania w AppleCarPlay nie chce włączyć się Spotify i po dłuższej jeździe przywiesza się aplikacja mapy.