To jest widok strony w wersji do druku
-
Problemy z odpalaniem
Witam
Jest szczęśliwym posiadaczem od 9 lat bravo 1,9 jtd tylko tyle że nie wiem co autko ma z grzaniem świec żarowych bo jak są niskie temperatury to grzałka lubi w ogóle się nie zapalać. Przypuszczam że jakaś świeca jest pewne trafiona bo po odpaleniu mruga mi grzałka przez 30 sekund ale ogarnę temat na dniach bo czekam już na przesyłkę 4 szt świec firmy Denso. Wymieniłem sterownik świec na używke ale nie widzę żadnej różnicy i teraz pytanie mam takie czy silnik posiada jakiś czujnik który odpowiada za grzanie świec żarowych?. Wiem że w termostacie wody znajduje się czujnik temperatury ale czy za świece też on odpowiada???
-
Jeśli kontrolka świec miga, to jest uszkodzenie świecy lub kilku świec. Może to być też wina przekaźnika, centralki lub bezpiecznika. Najpierw sprawdź opór każdej świecy, powinno być około 1,2 ohma później na złączce przy centralce G1÷4 powinna być taka sama wartość. Aha jeszcze masz podgrzewacz filtra paliwa
-
Czujnik w termostacie nie ma związku z temperaturą świec, układ chłodzenia możesz sobie spokojnie odpuścić. Przekaźnik wypadałoby sprawdzić - znajdują się one bodajże w metalowej skrzynce przy akumulatorze, od strony przedniej auta.