Doblo - problem z elektryką (tył)
Witam wszystkich
Czy spotkaliście się z podobnym problemem który poniżej opiszę. Może jakieś sugestie?
A wiec wszystko zaczęło się od problemu z parktronic-em. Jak sądziłem z początku pewnie poszła jedna z czujek. Na desce pojawił się żółty trójkąt i info o niedziałającym wspomaganiu parkingowym. Mówiąc szczerze, zbytnio mi to nie przeszkadzało, więc jeździłem dalej z tą usterką. Potem pojawiły się problemy z wygasaniem otwartej klapy bagażnika ( czerwona kontrolka i informacja o otwartej klapie bagażnika). Raz się udało zamknąć bagażnik i gasło a czasami nie. Aż w końcu zamek padł całkowicie i nie mogłem nawet otworzyć klapy. U mechanika po rozkręceniu okazało się że przepalony jest silniczek w zamku więc kupiłem nowy zamek i po wstawieniu drzwi się otwierały ale kontrolka nadal paliła się. Ze względów na późną porę umówiłem się z mechanikiem na wizytę za tydzień ( niestety najszybszy wolny termin) i po kilku dniach klaps i zamek znowu nie chce się otworzyć. Dodatkowo doszły jeszcze problemy z tylną wycieraczką ( włącza się sama gdy jest w pozycji wyłączonej i czasami sam się wyłącza ). Mechanik rozkłada ręce i sugeruje aby iść do elektromechanika i sprawdzić stan instalacji z tyłu. Co Wy o tym sądzicie? Może ktoś już coś podobnego miał. Mój doblo to 2011r 2.0 Diesel - 7 osobowy.