To jest widok strony w wersji do druku
-
Przepustnica fiat bravo
Bravo 2.0 147km 1996. Po co przepustnica jest podłączona pod obieg cieczy ?? Bo wchłania mi ciecz więc zaslepiłem przewód idący od termostatu do przepustnicy. Różnicy nie widzę w eskspoataniu. Mechanik powiedział żeby ogrzewać powietrze w przepustnicy ale jak dla mnie to bez sensu....
-
Ogrzewanie powietrza faktycznie jest bez sensu :) Jak już to chłodzenie by się przydało. Ogrzewanie jest po to, żeby ogrzewać samą przepustnicę, żeby nie zamarzła i się nie zablokowała. Obecnie, gdy zlikwidowali zimy, podejrzewam, że spokojnie możesz jeździć bez podgrzewania :)
-
Dzięki. Dobrze że nie muszę kupować drugiej. Swoją drogą nwm jak tam ta ciecz przedostaje się do środka. Wydaje mi się że pod przepływem wody jest kanał powietrzny Ala baypass i chyba tam się jakoś dostaje chociaż z drugiej strony lałem wodę i nie leciało. A może ta ciecz ma ocieplać tylko ten baypass żeby on nie zamarał bo nie ma żadnych kanałów wodnych w przepustnicy...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ale kit z tym ważne że to nie uszczelka pod głowicą jak przypuszczali koledzy w innym poście i paru pobliskich mechaników.