To jest widok strony w wersji do druku
-
Woda + układ wydechowy
Panowie kapie mi z rury wydechowej ale w miejscu łączenie rur obok mocowania rury do podwozia bliżej tylnych kół i słychać jakby metaliczny świst. Czy tak może być.
Druga rzecz czy macie drgania na kierownicy. Podczas postoju na biegu jałowym czuje drgania, po przejechaniu kilku kilometrów drgania są większe po włączeniu klimy jeszcze większe i słychać jakieś burczenie obok przedniej szyby.Wydaje mi się ,że tych drgań wcześniej nie było. Samochód jeździ nie ma alertów boje się ,że jak pojadę do ASO to mnie wyśmieją. Czy tak ma być ?
-
U mnie nic takiego nie występuje.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
-
Trzeba wejść pod auto i sprawdzić czy jest otwór odprowadzający kondensat z tłumika,a dokładniej to zdaje się odprowadza kondensat z przestrzeni między ściankami tłumika . Szczelność układu można na początku wykluczyć zapychając wylot rury szmatą i obserwować czy silnik zmieni obroty lub czy pojawią się opary gdzieś spod auta,to działa dobrze gdy jest zimno .
Co do drgań ,to klima obciąża silnik a on przenosi drgania przez poduszki sprawdź poduszki -temat poruszany na forum. Buczenie miałem ,a robiło to...lusterko zewnętrzne od str pasażera ,ono dostało luzów ,skrzypiało itd,a przy jeździe coś mi hałasowało nieprzyjemnie . Poruszałem lusterkiem ręcznie i jakieś takie rozlazłe plus skrzypiało. Skręcono je poprawnie w ASO i spokój . To buczenie to chyba mieszanka dźwięków była ,na postoju jakas taka wibracja,a przy jeździe inny dźwięk . Jak rozwiążesz sprawę to podaj co znalazłeś .
-
1 załącznik(i)
Oto miejsce z którego kapie i wydaje mi się że tak nie powinno być. Poza tym leje się na końcu rury ale wiem że tak ma być.
Załącznik 30926
-
Widać że to chyba na połączeniu rury. Co zrobią? Zakleją tzw cementem do wydechu ,jakąś pastą i tyle
-
Tak to jest połączenie rur.
Zauważyłem, że kapie po pierwszym odpaleniu silnika po przejechaniu kilku kilometrów i nagrzaniu rury wycieku nie ma. Powinienem udać się do aso ?
-
Nieszczelny wydech ,usterka. Jakiś błąd montażu ,warto podjechać i dać sprawdzić cały wydech pod tym kątem ,bo nie wiadomo ,czy w ekstremalnym przypadku części wydechu się wysuną z siebie .
-
Czyli takie spostrzeżenie w zasadzie dla wszystkich posiadaczy, ta usterka może się pojawić nie tylko u mnie. Po pierwszym odpaleniu silnika np po nocy po około 2 minutach przed jazdą jak już zaczyna pojawiać się woda w tłumiku zajrzeć pod samochód i sprawdzić czy tam nie ma przecieków z układu wydechowego, po jeździe wody już nie widać.
-
Po wizycie w ASO wymiana całego tłumika nie wiem którego (środkowy lub końcowy). Musze czekać jedzie z Włoch.