Ile mniej więcej wynosza koszty calego rozrzadu ?
To jest widok strony w wersji do druku
Ile mniej więcej wynosza koszty calego rozrzadu ?
Koło 500 za graty koło 200 za wymiane. Mozliwe że da się taniej ja robiłem w kwietniu za tyle.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
370zl za graty SKF .
przy okazji można wywalić klapy :-)
Załącznik 30859
Do tego dochodzi trochę płynu do chłodnicy(chyba, że masz swój), wymiana ok. 300 zł.
Ogólnie spoko :)
550 graty + 300 wymiana
Wysłane z mojego H5000 przy użyciu Tapatalka
No to ja od siebie polecę mroauto.pl i zestaw Dayco KTB458.
Połowa tego co podajecie. Szukałem zestawu z paskiem Dayco i wybór padł na ten zestaw. W środku polecany pasek, ale i rolki były albo SKF albo INA, a koszt sporo tańszy niż w ich zestawach.
Poza tym, mroauto ma fajne ceny, ze względu na firmę zarejestrowaną w Czechach. Większość rzeczy najtaniej idzie tam kupić.
Piszesz o wszystkim oprócz pompy wody.. Jakiej firmy jest w zestawie?
Wysłane z mojego H5000 przy użyciu Tapatalka
A no tak... Zapomniałem.
Pompę dopierałem z HEPU. To też jest lepsze rozwiązanie, bo zestawach chyba zazwyczaj są jakieś noname'y.
W zestawach nie ma pomp ;)
Zestaw FPT kosztuje około 500+ pompa.
Jest zestaw Dayco z pompą a paski rozrządu tej firmy używane są na pierwszy montaż w Fiacie.
https://katalog.mroauto.pl/tecdoc-pr...yco-ktbwp7590/
Ale to nie jest zestaw który zawiera pompę tylko...
Zestaw + pompa (w tym linku akurat na odwrót napisane :D ) To oznacza, że pompa jest dołożona do zestawu i nie wiadomo co to za firma jest- możliwe, że Dayco. Ten zestaw który link zamieściłeś w innych sklepach można kupić taniej Zestaw paska rozrządu + pompa wody DAYCO KTBWP7590 - Sklep iParts.pl
Nie wiem kto produkuje zestaw rozrządu na pierwszy montaż, ale w oryginale Są nadruki FPT, a nie Dayco. Skrót FPT - Fiat Powertrain Technologies - Oddział Fiata SPA zajmujący się produkcją części dla koncernu.
PS. Nie lubię kupować takich rzeczy przez neta, poza tym w zwykłych sklepach można kupić jeszcze taniej.
Mozliwe ze dayco robi paski na pierwszy montaz ale fakt jest nich opis fpt rolka i napinacz litensa pompa hmm hepu ??
W SKF jaki założyłem pompa i pasek teflonowy skf rolka napinacz litens..
Moj mial 10 smigal ;)chyba zalecenie jest co 5.Koszt nie jest duży takze..Ja osobiście co 60tkm wymieniam lub co 5 lat.
Gates jest jeszcze w fajnych cenach ale ponoc jest duzo podróbek także lepiej z pewnego źródła.