witam mam pytanie roletka z szyberdachu podczas otwierania chowa sie normalnie ale material przy koncu razem z nia nie jedzie i sie tworzy rulonik z tego materialu jak temu zaradzic
To jest widok strony w wersji do druku
witam mam pytanie roletka z szyberdachu podczas otwierania chowa sie normalnie ale material przy koncu razem z nia nie jedzie i sie tworzy rulonik z tego materialu jak temu zaradzic
Poradziłeś coś na ten problem bo sam tak teraz mam w mojej cromie
witam miałem to samo :)
do naprawy potrzebna druga para rąk i nić i igła :)
juz nie pamiętam dokładnie ale trzeba ustawić ten aluminiowy pałąk tak aby można go przesunąć do przodu i trzeba przeszyć roletkę w miejscu w którym była zgrzana/sklejona widać to od razu
druga osoba przez otwartą dziurę w dachu przytrzymuje materiał ipo ok 30 min już jest po sprawie
jak się dobierze kolor nici to w sumie nic nie widać u mnie trzyma już 4 rok :)
dzięki za podpowiedź. U mnie dodatkowo ten aluminiowy pałąk wyleciał i nie moge go teraz z powrotem wsadzić. Jeszcze mam problem z szyberdachem bo nie chce się zamykać. Tak jak by silniczek nie mógł go uciągnąć
Pewnie smaru brakuje.
Ja musze tez dość często smarować smarem sylikonowym inaczej nie chce pracować zamykanie dachu. Zastanawiałem się nad wymianą ciegien które w aso kosztują 130,- ale nie wpływem czy to pomaga.
U mnie niestety też się pojawił problem z roletką. Zastanawiam się raczej nad przyklejeniem tego fragmentu materiału zamiast szyciem. Nie chce mieć widocznych śladów naprawy. Doradzicie albo odradzicie klej do tkanin jaki by się do tego nadał?
I jeszcze ta aluminiowa belka. Wystarczy ja ustawic maksymalnie z tyłu?
Odkopię temat, bo mam taki sam problem. Ale zamiast zszywać roletkę (która nie wygląda na rozdartą, tak na marginesie), kupiłem nową za rozsądne pieniądze. No i teraz nasuwa się pytanie, jak to wymienić? Robił to ktoś? Trzeba demontować całą podsufitkę i pół auta, czy wystarczy otworzyć szyberdach?