To jest widok strony w wersji do druku
-
Wyposażenie w tipo
Witam. Chciałbym się zapytać czy wymiana / dodanie dodatkowych rzeczy w tipo sw wersja pop jest możliwa w aso? Np. zmiana klimatyzacji z manualnej na automatyczną bądź radia ? Udało mi się kupić myślę w dobrej cenie tipo SW 1.4 120 nowego z salonu w wersji pop + podłokietnik system głośnomówiący - raczej taka podstawa. I pytanie czy w serwisie gdybym chciał zmianę wyposażenia wiadomo, że odpłatnie to jest to możliwe?
-
Klima auto nie (tzn. da sie ale wielkim nakladem pracy i kasy wymiana calej nagrzewnicy panela wiazek itp. demontaż ałego kokpitu, watpie czy ktos sie podejmie za rozsadne pieniadze). Radio raczej tak
-
Jedyne co aso ci zalozy to kamera cofania i czujniki. Radio jak masz 5 cali to tabletu nie zamontuja bo deske by musieli wymienic. Jak masz radio podstawowe to lepiej kupic cos na androidzie niz uconnect 5 cali bo wyjdzie taniej i lepiej.
-
Mam zwykłe radio z systemem bluetooth. A co do tego zamiennika co zamiast uconnect 5 calowego ?
-
Na aliexpress tego pelno na pewno cos wybierzesz.
-
Jest o tym wątek w dziale o multimediach
-
Właśnie przeczytałem cały wątek chodzi o te radio FIAT TIPO 2015-2017 ANDROID 6 B5336 - euro-navi : nawigacje samochodowe, monitory, kamery cofania pytanie czy założyli by mi je w ASO? i do tego fabryczną kamerę cofania ? jak myślicie?
-
Myślimy że kamera nie musi być fabryczna ;-). A czy założą nie fiatowski sprzęt w aso to nie wiem. Ja bym im nawet nie pozwolił
-
Cytat:
Napisał
marx30
Myślimy że kamera nie musi być fabryczna ;-). A czy założą nie fiatowski sprzęt w aso to nie wiem. Ja bym im nawet nie pozwolił
Eeee to mnie nie pocieszyłeś :roll:
-
Gadałem z pympkiem z ASO fiata i powiedział, że kamery nie da się dołożyć - nawet oryginalnej. Przynajmniej na razie. Powiedział, że w ducato jest ten sam problem.
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
Gadałem z pympkiem z ASO fiata i powiedział, że kamery nie da się dołożyć - nawet oryginalnej. Przynajmniej na razie. Powiedział, że w ducato jest ten sam problem.
Może jeszcze się zmieni. Musze zadzwonić i zapytać w ASO czy te radio by zamontowali. Patrząc na te z androidem, a na te co dają w full pakiecie to mimo wszystko przepaść. Bardzo fajny i tańszy bajer do auta. Dzięki forumowicze za podpowiedź z tym radiem :)
-
Dopłaty za media o jakie wołają producenci aut są wysokie. Oczywiscie doskonale wiedzą że część klientów zapłaci no bo +/-5 procent ceny to niewiele ale realna wartość tych gadżetów jest znacznie mniejsza. Stąd też nietrudno kupić taniej dedykowany odpowiednik. Ale ASO musi sie wgryzc w temat takiego radia bo nie maja tego w swoich instrukcjach serwisowych i nie wiem czy im wolno bo gwarancje jednak daje producent.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Dopłaty za media o jakie wołają producenci aut są wysokie. Oczywiscie doskonale wiedzą że część klientów zapłaci no bo +/-5 procent ceny to niewiele ale realna wartość tych gadżetów jest znacznie mniejsza. Stąd też nietrudno kupić taniej dedykowany odpowiednik. Ale ASO musi sie wgryzc w temat takiego radia bo nie maja tego w swoich instrukcjach serwisowych i nie wiem czy im wolno bo gwarancje jednak daje producent.
Owszem tylko producent daje gwarancje na "samochód" nie radio - przynajmniej ja tak to dostrzegam.
-
Cytat:
Napisał
snuff
Owszem tylko producent daje gwarancje na "samochód" nie radio - przynajmniej ja tak to dostrzegam.
Radio jest elementem samochodu a kazda ingerencja w instalacje elektryczna po za aso konczy sie wiadomo czym.
Co do pisania ze aso nie zalozy kamery to bzdura. Kierownik serwisu i sprzedawca mowili mi ze najlepiej po gwarancji bez problemu zaloza ale nie podepna pod radio a bedzie dodatkowy wyswietlacz.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Radio jest elementem samochodu a kazda ingerencja w instalacje elektryczna po za aso konczy sie wiadomo czym.
Co do pisania ze aso nie zalozy kamery to bzdura. Kierownik serwisu i sprzedawca mowili mi ze najlepiej po gwarancji bez problemu zaloza ale nie podepna pod radio a bedzie dodatkowy wyswietlacz.
Dlatego mówię, że najlepiej by zrobili to w aso. Muszę popytać u siebie czy by nie założyli, jeśli nie to trudno.