Czy któryś z forumowiczów może polecić jakiś serwis na terenie Krakowa mający wiedzę i pojęcie w Cromach? Tak się złożyło, że od kilku dnia stałem sie posiadaczem tego autka i chciałbym zrobić przy aucie "startowe" po zakupie rzeczy. pozdr. Marcin
To jest widok strony w wersji do druku
Czy któryś z forumowiczów może polecić jakiś serwis na terenie Krakowa mający wiedzę i pojęcie w Cromach? Tak się złożyło, że od kilku dnia stałem sie posiadaczem tego autka i chciałbym zrobić przy aucie "startowe" po zakupie rzeczy. pozdr. Marcin
Mogę polecić serwis autka.pl – serwis samochodowy, naprawy Moja Cromka po zakupie miała tam robiony rozrząd, usuwanie klap wirowych. Na forum alfacholicy tez ich polecają :)
A możesz powiedzieć jaki jest koszt usunięcia tych klap wirowych? Nie chcę pytać czy ich usunięcie jest konieczne, bo pewnie takie temat już były i będę się musiał do tego dogrzebać . Póki co jestem jeszcze w lekkim szoku, że po 126p ileś tam lat temu zostałem ponownie właścicielem Fiata [emoji848].
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Zła kolejność kolego. Nick zobowiązuje, więc rozumiem że się budzisz i nagle wyskakujesz z pytaniem jak przysłowiowa gumka z majtek. Jak sam zauważyłeś, lepiej się do tego dogrzeb!
Kupiłem Cromę 2 lata temu od kolegi z Krakowa. Z forum dowiedziałem się co i gdzie było naprawiane w tym samochodzie (serwis w Krakowie z nazwą i adresem był wymieniany). Teraz ważna wskazówka. Nie zadawałem durnych pytań, tylko CZYTAŁEM!!!!!! Nie obraź się, ale w ostatnim miesiącu jesteś już trzecim asem w moim rankingu.
Podpowiadam 100% bo widzę, że nie ogarniasz podstaw. Serwis Fiat Auto Poland w Krakowie.
Tutaj masz fakturę i z niej wynika że w 2014 roku koszt usunięcia klap wyniósł 549.99 zł.
Załącznik 30639
Proszę moderatora o obrócenie zdjęcia, bo coś poszło nie tak :)
Serwis autka.pl powinien temat Cromy ogarnąć. To bardzo popularny warsztat wśród posiadaczy Alfa Romeo.
Tak dla porównania:
Na dzień dzisiejszy Flar Ital w Częstochowie ceni się 750zł. Za klapy i egr zaślepienie + wyprogramowanie. Jeśli nie chciałbyś robienia egr-a to też cena za klapy 750.😞
Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
Witam serdecznie nowego użytkownika Fiata Croma mała podpowiedź CONMIR Chip tuning JTD, JTDm, TiD, TTiD, TDI, CDTI, TDCI, DCI, HDI, CDI, TFSI, TSI, TBI. również współpracują z AUTKA.PL poczytaj,podzwoń lub podjedź a wszystkiego co cię interesuje się dowiesz lub 130km dalej CINSOFT - CHIPTUNING, MODYFIKACJE, MECHANIKA, DIAGNOSTYKA Pozdrawiam Pandemic88
Witam,
Ja zdecydowanie nie polecam autka.pl. Porażka.
Mam swojego mechanika, który ogarnia wszystko "od strzała" i jest tani, więcej mi nie potrzeba. Autka.pl = stres i duże wydatki.
Przed odwiedzinami w warsztacie najlepiej poczytać opinie w sieci, dowiadywać się u ludzi żeby nie zaliczyć przypału. Wiele serwisów najzwyczajniej leci na renomie z przeszłości. Gdzie było super 2-3 lata temu, wcale już fajnie być dziś nie musi. Rutyna, rotacja pracowników... Ja na dniach oddaje auto do oddalonego o konkretne kilometry mechanika od AR/FIAT. Do wymiany dwumas, regulacja zaworów, do sprawdzenia wtryskiwacze. Mam nadzieję że nie odstawią maniany. O szczegółach poinformuję na forum.
...dla porównania z moich okolic:
AUTO-KRAK (nazwa trochę myląca, bo lokalizacja jest w okolicy Mielca):
https://www.auto-krak.pl/kontakt-dojazd/
PROMOCJA - KOLEKTOR 1.9CDTI KLAPY KOMPLEKSOWO - TYLKO 899ZŁ - 3 LATA GWARANCJI
https://www.auto-krak.pl/promocje/
...i jeszcze inny warsztat:
CAR-TRONIC
KONTAKT - CARTRONIC Daniel Para
KOLEKTORY Z19DTH - CARTRONIC Daniel Para