To jest widok strony w wersji do druku
-
Głośniki na podszybiu
Czy takie głośniczki są na podszybiu w waszych Tipkach ?
GŁOŚNIK GŁOŚNICZEK KONSOLI FIAT TIPO 15- (6672464010) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Czy ktoś już wpinał do kabli? albo macie jakiś pomysł na podpięcie.
Sprawdzałem nie ma przygotowanych kabli pod te głośniki
-
Cytat:
Napisał
pepe1296
A jak dostać się do tego miejsca gdzie powiinny lub znajdują się głośniczki wysokotonowe? W jaki sposób zdjąć te kratki na podszybiu?
-
Cytat:
Napisał
przejen
A jak dostać się do tego miejsca gdzie powiinny lub znajdują się głośniczki wysokotonowe? W jaki sposób zdjąć te kratki na podszybiu?
Podważyć
-
Cytat:
Napisał
marx30
Podważyć
Z lewej strony kratki czy z prawej? Nie zauważyłem żadnego miejsca gdzie będę mógł włożyć coś płaskiego i podwarzyć tą kratkę.
-
Od strony środka auta. Albo wsadzic łapę od dołu (po wyciągnieciu schowka i ścignięciu dekla pod kierownicą) i wypchnąć od spodu
-
Cytat:
Napisał
marx30
Od strony środka auta. Albo wsadzic łapę od dołu (po wyciągnieciu schowka i ścignięciu dekla pod kierownicą) i wypchnąć od spodu
Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanie mam: czy głośnik wysokotonowy pod tą kratką jest zamontowany na śruby czy wsuwany "na klik"?
-
nie wiem. ale raczej na jakiś zatrzask. O ile jest. Bo w wersjach pop i nizej nie ma
-
Mam wersję POP z radiem Uconnect 3 + bluetooth i mam 6 głośników. Z poprzedniego auta zostały mi głośniki Focal Auditor R-165S2 które grają o niebo lepiej od tych oryginalnych w Tipo i dlatego chciałbym je wymienić. Nie mówię, że te oryginalne głośniki w Tipo grają źle ale Auditory grają o wiele lepiej i dlatego przygotowuję się do wymiany. Pozostaje mi jeszcze wymiana głośników w przednich drzwiach. Ktoś wie może jak zdjąć tapicerkę przednich drzwi aby dostać się do głośników?
-
Otwórz drzwi i w okolicach klamki od tylu zobaczysz w plastikowym boczku zaślepkę a pod nią śrubka, poszukaj takich po całym obwodzie i ostatnia zajdziesz w rącze do zamykania pod gumka, dalej już z górki...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Otwórz drzwi i w okolicach klamki od tylu zobaczysz w plastikowym boczku zaślepkę a pod nią śrubka, poszukaj takich po całym obwodzie i ostatnia zajdziesz w rącze do zamykania pod gumka, dalej już z górki...
Mam nadzieje, że w sedanie będzie tak samo. "Dalej już z górki", tzn?
-
Cytat:
Napisał
przejen
Mam wersję POP z radiem Uconnect 3 + bluetooth i mam 6 głośników.
Zdaje się, że z tym trochę lepszym radiem (z BT), głośniki w podszybiu są w standardzie.
Cytat:
Napisał
przejen
Z poprzedniego auta zostały mi głośniki Focal Auditor R-165S2 które grają o niebo lepiej od tych oryginalnych w Tipo
Rzecz w tym, że za jakość dźwięku w samochodzie odpowiadają nie tylko głośniki, ale również wygłuszenia, plastiki, konstrukcja itd. Nie ma żadnej pewności, że głośniki, które fajnie grały w innym aucie, zagrają w Tipo lepiej od fabrycznych. No ale dopóki nie sprawdzisz, nie będziesz wiedział...
-
Nie wiem czy takie z górki bo głośniki są ponoć przynitowane i trzeba rozwiercać ;)
-
Z nitami dam sobie radę. Pytanie czy jak poodkręcam wszystkie śrubki to tapicerka wyjdzie czy trzeba jeszcze coś zrobić aby jej pomóc?
-
Pewnie wypiąć z zaczepów i zdjąć z mocowania pod szybą.
-
Cytat:
Napisał
przejen
"Dalej już z górki", tzn?
Ja prdl. Rozpedzasz sie i kulasz 🤣