Kłopoty z zaciskiem,serwo lub pompa
Witam kolegów.Na wstępie proszę admina o nie usuwanie postu jeśli jest w nieprawidłowym miejscu,to jest moja ostatnia deska ratunku. Jestem posiadaczem bravo 1 od roku i pojawił się pierwszy problem. Był kłopot z zaciskiem prawym bo tłok nie wracał i trzymało hamulec. Zostały wymienione tarcze,klocki,zestaw naprawczy czyli dwa nowe tłoki i uszczelnienia,nowy płyn. Wszystko wyczyszczone wypiaskowane i nasmarowane grafitem(robiłem to z pomocą kumpla mechanika bo jestem zboczony na punkcie dobrej roboty) po wymianie problem nie ustał a mianowicie tłok po naciśnięciu hamulca na odpalonym silniku nie wraca(tylko prawe koło,lewe ogień) na wyłączonym silniku i jak tłok trochę puści to hamulec działa prawidłowo,nie łapie tarczy,tłok się cofa ale szału nie ma.przewody hamulcowe są w bdb stanie(jest jeszcze na nich lakier bo auto ma 160k przejechane od nowości) Podpowiedzcie coś proszę bo auto dziennie robi kurs z dzieciarnią do przedszkola więc muszę to jak najszybciej ogarnąć czyli kupić co trzeba i wymienić samemu bo mechanicy u mnie potrafią tylko kasować hajs. Pozdrawiam