To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Radio Uconnect z DAB 7"
Witam
Podpiąłem dzisiaj telefon do radia przy pomocy bluetooth i chciałem się pobawić programem Uconnect LIVE niestety na ekranie telefonu zobaczyłem komunikat (screenshot w załączeniu).
próbowałem wszystkich opcji do resetu radia tj:
- Przywróć ustawienia fabryczne;
- Usuwanie danych osobowych.
niestety komunikat dalej występuje- wie ktoś może jak usunąć przypisanie użytkownika do samochodu?
-
Instrukcja mówi,że kasowanie danych osobowych to jest kasowanie wszystkich podłączonych wcześniej telefonów komórkowych,więc powinno usunąć przypisanych użytkowników.
-
Niestety nic to nie dało auto jest nowe - pewnie ktoś bawił się w salonie. telefon jest podłączony tylko mój. W instrukcji jest napisane "Dostęp do usług Uconnectâ˘LIVE za pośrednictwem radioodtwarzacza wymaga wprowadzenia osobistych danych uwierzytelniających (adresu e-mail oraz hasła), dzięki czemu zawartość posiadanych kont osobistych jest chroniona, a dostęp do niej może mieć tylko rzeczywisty użytkownik." niestety nie wiem jak zresetować radio tak aby wołało te dane.
Jest jeszcze coś takiego:
"Ze względów bezpieczeństwa, gdy telefon jest sparowany z radiem, do aplikacji tej nie można wejść."
-
A całkowite odłączenie radia od zasilania? Nie wiem,odłączyć klemę?
-
Tego nie próbowałem najpierw podjadę do serwisu powinni zresetować radio po podpięciu auta do kompa
-
długo już posiadasz auto? trzeba poczekać parę dobrych dni zanim fiat aktywuje funkcje live, w samym radio masz zakładkę uconnect live?
-
Auto mam od 4 dni (nówka z salonu) w radiu mam przycisk na wyświetlaczu Uconnect live przed wybraniem opcji "Przywróć ustawienia fabryczne" nawet były zainstalowane programy powiązane z Uconnect live m.in. myCar, facebook itd. Po przywróceniu ustawień fabrycznych te programy zniknęły. Być może trzeba faktycznie poczekać.
-
albo ktoś już się bawił i przypisał do swojego konta uconnect live przed Tobą, jak nie będzie dało rady się połączyć to będzie trzeba zgłości do CiaoFiat o wyłączenie poprzedniego użytkownika. Pewno ktoś się bawił dla testu i nie skasował konta a to już trzeba wykasować na https://www.driveuconnect.eu/pl/features/uconnectlive ty tego nie zrobisz bo wiadomo nie masz konta a CIaoFiat[infolinia] załatwi sprawę.
-
Na infolinii kazali napisać maila z prośbą o usunięcie dotychczasowego użytkownika + skan dowodu rejestracyjnego na adres:
customercare.poland@fcagroup.com
2 dni oczekiwania i dzisiaj zadzwonili z informacją że przypisanie zostało usunięte i należy jeszcze odczekać 24h domyślam się ze chodzi o to aby dane zreplikowały się na ich serwerach. Zweryfikuję w niedzielę.
-
prawidłowo, odczekać spokojnie i będzie działać :D
-
Właśnie sprawdziłem wszytko zadziałało :smile:. A wie ktoś co oznacza parametr: "Status Wygasa dd-mm-rrrr"?