12 załącznik(i)
Wypadek z dzikiem - zderzak przedni, lampa, błotnik, maska - uszkodzenia
Witam,
Miałem wypadek z dzikiem na odcinku drogi bez znaku typu A-18b. Złożyłem dokumenty do WZDW o odszkodowanie, nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie, ale podejrzewam, że odszkodowania nie dostanę. Auto prawdopodobnie będę musiał naprawić na własną rękę. Czy ktoś może podpowiedzieć jak najrozsądniej to ugryźć - do wymiany jest jak na zdjęciach, zderzak przedni, lampa, błotnik lewy, maska jest również uszkodzona. Pod maską wygląda ok, jedynie co to to spod niej wisi jakaś część - nawet nie wiem co to jest... Czy szukać zamienników, kupić używany oryginał w kolorze? Jaki mniej więcej jest tego koszt?
Dziś był blacharz którego nie znam, ale wycenił szkody na 3500 złotych, wydaję mi się, że to zbyt dużo jak na auto o wartości około 9000 złotych. Widziałem auta które mają przedni zderzak w kolorze czarnym - może zastosować coś takiego, bez malowania? Autem dojeżdżam do pracy, chcę by było zrobione przyzwoicie, ale nie na igłę, ponieważ mnie na to prawdopodobnie nie stać. Proszę o doradzenie co będzie najrozsądniejszym wyborem.