Witam was,
mam problem z poduszkami w moim bravo II, mianowicie świeci błąd poduszek po podpięciu pod komputer wyskakuje błąd D726, wie ktoś może w czym leży problem ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam was,
mam problem z poduszkami w moim bravo II, mianowicie świeci błąd poduszek po podpięciu pod komputer wyskakuje błąd D726, wie ktoś może w czym leży problem ?
Nieznany kod błędu.
Trzy cyfry i litera D na początku - to z jakiego programu?
https://www.youtube.com/watch?v=ZGidfGQtO9Y
Dzwoniłem do mechanika wszedł w historię diagnostyki i podał mi jeszcze:
błąd U1726 - Brak komunikacji z poduszką.
I nieznany kod D726.
Brak komunikacji z modułem Airbag, problemy z CAN, niskie napięcie akumulatora.Cytat:
U1726 - Węzeł poduszek powietrznych NAB - no signal FATAL
Najczęściej przyczyną tego błędu jest korozja na złączu modułu SRS, brak masy, albo uszkodzony akumulator (ew. układ ładowania akumulatora).
e_nornert - Tak, świeci się kontrolka.
ata - w poniedziałek posprawdzam złącze, styki a jeżeli to nie pomoże to wymienię moduł ( akumulator i układ ładowania są ok )
Dzięki za podpowiedź ;)
Jeśli równocześnie mruga przebieg [km] i nie da się wyłączyć poduszki pasażera, to miałem to samo, padł sterownik airbag (info o błędzie z komp: "brak komunikacji ze sterownikiem airbag"). Udało się naprawić za około 200 zł w warsztacie, który się zajmuje tylko takimi sprawami. Gość mi powiedział, że w Bravo to się często zdarza. Widzę że Jesteś z okolic Krk, więc podam link do gościa który mi to ogarnął: Oferta - HiuArt Systemy Airbag Klimatyzacja