To jest widok strony w wersji do druku
-
skrzypiący podłokietnik
Czy osoby które maja fabryczny podłokietnik mogą wypowiedzieć się na temat skrzypienia ?
Ostatnio mocniej położyłem łokieć na podłokietniku i zaskrzypiało. Wystarczy lekko oprzeć łokieć i skrzypi.
Ktoś tak ma ? U mnie przebieg 4400.
W poniedziałek jadę na serwis do Pszczyny to zapytam panów co z tym fantem. Wiem , że to plastik no ale tak szybko ?
Dodatkowo mam pytanie czy ściągać mam naklejki bezbarwne z tylnych progów? Chyba ochraniają progi przed drzwiami.
-
U mnie podłokietnik nie skrzypi.
Folia jest naklejona fabrycznie i chroni progi nie przed drzwiami ale przed odpryskami w czasie jazdy.
-
Nie skrzypi mi i nie ściągaj...
-
czasem wystarczy polać silikonem do uszczelek albo wd40 skrzypienie to przeważnie ocieranie się plastików o siebie
-
-
Cytat:
Napisał
SeA33
Nic nie skrzypi.
U mnie też cisza...
-
-
u mnie właśnie zaczął tak skrzypiec że doprowadza mnie do szału. Do tego czasem zaskrzypi coś na desce i nie mówię tu o celowym naciskaniu palcem bo wtedy to napierd... każdy plastik jaki duszę. Przebieg 8000+ może od wypaczenia po tych upalach? Podłokietnik obejmie gwarancja?
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
u mnie właśnie zaczął tak skrzypiec że doprowadza mnie do szału. Do tego czasem zaskrzypi coś na desce i nie mówię tu o celowym naciskaniu palcem bo wtedy to napierd... każdy plastik jaki duszę. Przebieg 8000+ może od wypaczenia po tych upalach? Podłokietnik obejmie gwarancja?
Spróbuj szczęscia nic nie tracisz 😏
-
Zobacz czy nie poluzowały sie sruby ktore są u podstawy podlokietnika z tyłu mocujace do tubelu srodkowego, kolo foteli. Mi sie jedna obluzowala i pojawilo sie skrzypienie, po dokreceniu ustalo
-
Dobra rada.....:lol::lol: nie opierać łokcia- nie będzie skrzypieć. hehe
-
Skrzypi jedynie to wieko podlokietnika, to obszyte zamknkecie. porażka, auto ma 5 miesięcy. Do tego skrzypi ten caly element na drzwiach kierowcy gdzie jest opuszczanie szyb, wtej części na drobiazgi a za nią chwytam zamykając drzwi od środka. Z upływem czasu co raz więcej baboli wychodzi.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Skrzypi jedynie to wieko podlokietnika, to obszyte zamknkecie. porażka, auto ma 5 miesięcy. Do tego skrzypi ten caly element na drzwiach kierowcy gdzie jest opuszczanie szyb, wtej części na drobiazgi a za nią chwytam zamykając drzwi od środka. Z upływem czasu co raz więcej baboli wychodzi.
Jak skrzypi tworzywo sztuczne, użyj silikonu w sprayu.
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Wykrec panel sterowania szybami, jest na jednej srubie imbusowej i przesmaruj wazeliną plastiki, 1.5 roku spokoj mam.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Wykrec panel sterowania szybami, jest na jednej srubie imbusowej i przesmaruj wazeliną plastiki, 1.5 roku spokoj mam.
Zrobiłem tak samo, od 2 miesiecy spokój;-)