witam,
muszę wymienić termostat w mojej Albei 1.2 16V 80KM.
Czy termostat firmy Behr będzie dobry? Dam radę go sam wymienić jeśli wcześniej tego nie robiłem?
To jest widok strony w wersji do druku
witam,
muszę wymienić termostat w mojej Albei 1.2 16V 80KM.
Czy termostat firmy Behr będzie dobry? Dam radę go sam wymienić jeśli wcześniej tego nie robiłem?
Przede wszystkim czy masz warunki?
Trzeba spuścić płyn, bo część po odkręceniu i tak by wyciekła... Z resztą większych problemów nie powinno być, może tylko zapieczone śruby. Potem złożenie wszystkiego, odpowietrzenie całego układu i po robocie...
Co do samej marki, to nie wypowiem się, może ktoś inny miał z nią do czynienia... Ja w Seiko wymieniałem na oryginał...
Kanału nie mam. Muszę napisać do ASO ile kosztuje oryginał.
Kanał niepotrzebny.;-)
Wymieniasz sam wkład czy cały z obudową ? Jeśli z obudową to na spokojnie Behr sobie poradzi, ewentualnie można montować firmy Gates lub EPS.
Cały z obudową. Dzięki
Jest gdzieś jakiś manual, niekoniecznie z albei?
Ewentualnie co będzie mi potrzebne poza termostatem z uszczelką i płynem chłodniczym?
Muszę spuszczać cały płyn chłodniczy? Bez ściągania cewki da się go odkręcić?
Może ktoś napisze krok po kroku jak go wymienić?
Siena to chyba to samo.
http://fiatklubpolska.pl/siena-palio...2-1999r-17218/
Trzeba dawać na silikon czy wystarczy sama uszczelka?
Oryginał w aso 128zł.
Robiłem to pierwszy raz w życiu i po radach kolegi jakoś dałem radę :) Ja włożyłem Verneta za chyba coś do 30zł i odpukać rok bez problemów. Tylko za cholerę nie pamiętam czy robiłem to na samej uszczelce czy z silikonem. Z tego co wiem to tak samo się wymienia, w tym samym miejscu (koło cewki) i taki sam jest jak w 1.2 8v, 1.1 itp.