To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
odbiór w salonie -
odbiór w salonie
Witam wszystkich bardziej doświadczonych użytkowników, szykuję się do odbioru nowej 500l w wersji pop star, dla zwykłego śmiertelnika jest to wyzwani więc proszę o wsparcie. Na co powinienem zwrócić uwagę przy odbiorze samochodu. Czy można to jakoś wylistować, na forum tipo jest taki wątek tutaj nie znalazłem. Czy poza dokumentami, numerem nadwozia i wyposażeniem na coś jeszcze musze uważać? Dzięki za podpowiedzi.:confused:
-
Ja poszedłem odbierać moją elkę na żywioł i jakoś nic złego z tego nie wyszło :-)
Ale patrząc z perspektywy czasu to trzeba, oprócz wymienionych rzeczy, obejrzeć bardzo dobrze cały samochód. Warto zobaczyć czy nie ma widocznych uszkodzeń lakieru, czy wgniotów, (u mnie był na klapie bagażnika maleńki wgniot, który zobaczyłem dopiero po czasie :-(), trzeba sprawdzić, czy całe wyposażenie się zgadza z zamówieniem oraz czy jest gaśnica i trójkąt; jeśli dostałeś jakieś gratisy to czy rzeczywiście są.
I to chyba wszystko - w tych fiatach raczej nie ma jakichś specjalnych cudów :-)
-
Ja w Tychach poprosiłem o test miernikiem grubości lakieru jeszcze do tego.
-
Przede wszystkim na spokojnie obejrzyj elementy blacharskie ( wgniotki, odpryski lakieru itp ) oglądaj pod różnym kątem, druga sprawa ( ja przegapiłem ) wnętrze auta: rysy na plastikach, spasowanie uszczelek. Kolejna ważna rzecz to zgodność wyposażenia z zamówieniem ( u mnie brakowało klimatyzowanego schowka ). A tak po za tym to zadowolenia z zakupu.
-
Zrobione już 480 km, czekałem dwa tygodnie na montaż LPG. Koszt przejazdu 100km= 16 PLN. Po przesiadce z A4 90KM TDI poza oszczędnościami i większym komfortem użytkowania widzę również oszczędności( 100km=30PLN), wiec polecam. Proszę o poradę bardziej doświadczonych użytkowników, czy nie warto zainwestować w pokrowce i ewen. gdzie można coś sensownego trafić.
-
Myślę że warto mieć pokrowce, jeśli od nich nie bolą cię zęby (ja jakoś nie mogę się przekonać...). Oryginalna tapicerka jest w miarę OK, ale złażą te kolorowe literki, u mnie na fotelu kierowcy z plecków zlazły już chyba wszystkie, a zrobiłem tylko 20000 km.
-
Panowie, jako nowy użytkownik forum, na początek miło mi was powitać. A jako, że jutro odbieram moją 500L Cross czy macie jeszcze jakieś dodatkowe wskazówki i podpowiedzi na co zwrócić uwagę lub ewentualnie co "wytargować" od Fiata?
-
Tak dodatkowo dostałem butelkę wina i koszulkę z loga Fiata.
-
Cytat:
Napisał
MyKeey
ewentualnie co "wytargować" od Fiata?
Teraz na wytargowanie się jest trochę za późno. Robi się to przed podpisaniem umowy, włącznie z notką o wytargowanych gratach.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
grandekropka
Tak dodatkowo dostałem butelkę wina i koszulkę z loga Fiata.
Przy odbiorze też dostałem butlę wina, do tego dla dzieciaków dwie miniatury 500X - dzieciaki zadowolone :smile: Do autka przy podpisywaniu umowy przedwstępnej "gratisowo" dobrałem gumowe dywaniki, siatkę do bagażnika na oparcie siedzenia oraz matę z tworzywa na podłogę bagażnika.
-
Dywaniki gumowe dostałem i ja! :)
O macie i winie już nie zdążyłem przeczytać...
Dzięki! Od dziś więc i ja oficjalnie jestem szczęśliwym posiadaczem 500L!
-
Cytat:
Napisał
MyKeey
Dywaniki gumowe dostałem i ja!
Myślałem, że te dywaniki są na wyposażeniu standardowym - nigdy się o nie nie musiałem targować :)
-
Dobrze, że koła w gratisie dorzucają. Ja dostałem dywaniki gumowe i bak pełen rezerwy paliwa 😁 Nie sprawdzałem jak pedant samochodu ale zwróć uwagę na czystość białych plastików w środku. Niektóre kable w silniku były źle zabiezpieczone (brakowało taśmy izolacyjnej). Konstrukcja 500L mocno pracuje, więc na nierównościach na parkingu widać, że drzwi czasem nie spasowują się z nadwoziem.
-
Ja dostałem 2 kpl dywaników (gumowe/materiałowe) i nakładki ochronne na progi przód z logiem 500L. Przy odbiorze nie zauważyłem ale wyszło po 1 myciu, że pozostał na dachu klej po zabezpieczeniu na czas transportu na szczęście został usunięty bez problemu.
-
A ja postawiłem im 1l Soplicy aby mnie długo pamiętali i nie kombinowali przy wizytach w ASO
-
Na pewno panowie z salonu przekażą panom z serwisu, Twoje uwagi.