Witam!
Dokładał ktoś z Was kamerę cofania?
Czy jest możliwość dołożenia fabrycznej kamery i podpięcia pod radio?
Ewentualnie innych dostępnych w sklepach.
Zależy mi aby nie dokładać żadnych dodatkowych wyświetlaczy.
Dziękuję za pomoc.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam!
Dokładał ktoś z Was kamerę cofania?
Czy jest możliwość dołożenia fabrycznej kamery i podpięcia pod radio?
Ewentualnie innych dostępnych w sklepach.
Zależy mi aby nie dokładać żadnych dodatkowych wyświetlaczy.
Dziękuję za pomoc.
Witam Ja tez chciałbym podpiąć pod istniejące radio oryginalną kamerę cofania Kolega ma takie samo radio z kamerą będę chciał przełożyć i zobaczę co wyjdzie. Pozdrawiam
Super. Daj znać co i jak? j
Jst na yt filmik ale po niemiecku. Dokładają tam jakieś moduły. Cena ich jest jak dla mnie zaporowa.
Do ducato 3 jak sie nie myle to wchodzi te radio bezproblemowo.
Najnowsze mapy.
Ja mam 2 kamery
Zestaw glosnimowiacy
Usb
Itp
http://fiatklubpolska.pl/bravo-ii-467/nowa-nawigacja-bravo-2-a-39528/
Ja mam oryginalną kamerę i monitor. Obaz jest nie najlepszej jakości. Dużo lepiej i wyraźniej było, jak w poprzednim aucie (iveco daily), miałem założony zestaw z allegro (ok. 400zł). Nie wiem co powoduje tak słabą jakość obrazu: oryginalna kamera czy monitor. Ciężko jest mi dokładnie cofnąć hakiem pod zaczep przyczepki gdy ją podpinam. Z iveco nie było najmniejszego problemu. Podjechać można było co do cm. Dodam jeszcze że w nocy to zupełnie nic nie widać - brak IR Led przy kamerze (boxer maxi, 2008, 3.0)
Właśnie chyba najlepszą opcją będzie dołożenie zestawu zewnętrznego.
Problem tylko z zamontowaniem takiego dodatku. Co prawda są kamery w świetle STOP przeznaczone do Ducato ale kosztują ponad 500zł.
Montował ktoś inną kamerę niż dedykowaną? Nie chciałbym robić otworów w karoserii. Może na jakiś klej montażowy to złapać? tylko jak puścić kable do środka?
DACIA Klub Polska :: Zobacz temat - Kamera cofania w Media Nav
Tu masz jak przerabialem kamere u przystosowalem do lodgy. M9zesz zrobic to samo tylko do swiatla stop.
Dokładałem kamerkę ( Ducato 3) zewnętrzną obok światła stopu zasilnie jest w prawym słupku z wtyczką ale kabel sygnałowy musisz puścić przez całego busa.
Kamerkę podłączyłem do zewnętrznej nawigacji z wejściem video koszt kamerki 100pln plus nawigacja z możliwością podpięcia obrazu.