Sprawdzał ktoś może na popularnym portalu aukcyjnym jak mega szybko tipo traci wartość. Rocznego popa czy easy z przebiegiem okolo 15 tys mozna mieć za 35tyś to daje około 15 tyś rocznie
To jest widok strony w wersji do druku
Sprawdzał ktoś może na popularnym portalu aukcyjnym jak mega szybko tipo traci wartość. Rocznego popa czy easy z przebiegiem okolo 15 tys mozna mieć za 35tyś to daje około 15 tyś rocznie
Głupoty i tyle. Nie ma możliwości aby auto tyle tracilo. Tym bardziej tanie auto. To, że ktoś chce szybko się pozbyć i wystawia za grosze o niczym nie świadcza. Ja bym się tym nie przejmowal
Pierwsza jaskółka wiosny nie czyni... Za kilka lat dopiero okaże się ile to warte jest i czy naprawde takie proste w naprawie i bezawaryjne... Jak tak, to i cena nie spadnie za szybko bo w okolo bedzie tylko awaryjny szajs z bezpośrednim wtryskiem paliwa...
Ja wiem czy Fiat tak traci?Za grande punto dałem 38 tyś. a po 9 latach sprzedałem za 15 tyś.Uważam,że to całkiem dobra kasa była.
Panowie ,nie ma tragedii! Jestem na etapie szukania autka dla corki z fiata oczywiscie i w dieslu ,od 2013r wzwyż i mozna kupic taniej ,min. renault,kia, i oczywiscie ....skoda. Fiacior pnie się do góry, a stereotypy jakie są ,takie są...
Zwlaszcza ze pojawiaja sie naprawde jednorazowe silniki. Patrz litrowka VAG - walki zaprasowane w glowicy, glowica z kolektorem itp. Tylko ludzie nie kupuja glowa tylko emocjami i ludowymi wierzeniami. Dalej bedzie grupa dla ktorej te auta dotad zakazany owoc bo za drogie, beda pozadane. Dla niektorych nadal zakup starego bmw to nobilitacja spoleczna. A to od nas zalezy za ile bedziey sie chcieli go pozbyc. Jak nam bedzie dobrze sluzyl to nikt podarkow robil nie bedzie. Co do stereotypow patrz fotka ;-)
Faktycznie dużą utratę wartości mają Tipo z 2016 roku ale marka tu nie ma dużego znaczenia - bardziej mało chodliwy rodzaj nadwozia oraz fakt, iż jest spora podaż rocznych wozów z wypożyczalni itp. które zaniżają ceny.
Kombi i hatchback powinny lepiej trzymać wartość.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jaki to portal?
Ja na najpopularniejszym polskim dalem tylko filtr na bezwypadkowe bo po zdjeciu nie widac ktory ladnie wyklepany a ktory nie mial burzliwej historii i za 34 tys jest tylko HB z 2016 ale ze spalona instalacja elektryczna w srodku pojazdu:) Ciekawe czy ktos nie robil wlasnych przerobek, ze woli ze strata sprzedac (pewnie gwarancje odrzucili przez jakies ingerencje). Szukalem uzywanego tipo i jak by byl 10k tanszy to bym bral w lipcu, niestety nie bylo i teraz tez bym nie liczyl na okazje. Natomiast w Krakowie masa tipkow jest w taksowkach i innych przewozach (to ciekawe bo narzekaja ze tak zle sie im wiedzie, ledwo im sie niby auta amortyzuja a kupuja nowy samochod do taxi? Dawniej na taksowki sie bralo od dziadka z wehrmachtu 10-letnie fury). Na oko moze co trzeci tipek ma naklejke jakiejs firmy przewozowej i czytalem ze niektore korporacje kupuja tipka na 2 pracownikow bo zwykle pracownicy jezdza max 12h na dobe a Fiat ponoc dal dobra gwarancje. Zastanawiam sie co bedzie za 2 lata z rocznikiem 2016 jak sie leasing w takich firmach bedzie konczyc (istnieje mozliwosc, ze ludzie sie beda bali kupowac tipusia trzyletniego bo to idealne auto pod taksowke, silnik wytrzymaly, bez turbo i nie ma mowy o spalaniu oleju w takich ilosciach jak w tsi a ponoc niektorzy taksowkarze przed przegladem skrecaja liczniki - takie oszustwo sie im oplaca bo w rejestrze nie ma, kosztuje kilkadziesiat zlotych a trzyletnie auto z przebiegiem kolo 200k by bylo bardzo tanie... ludzie sie moga bac, zeby nie trafic na takiego tipusia, ktory jezdzil po miescie 24h na dobe bo silnik wytrzymaly ale nie wieczny - powinien wytrzymac 400/500k jazdy mieszanej lub 200 po miescie (na taxi to pewnie nawet mniej bo taxi zwykle przewozi pasazerow i bagaz a w miescie co chwile trzeba auto rozpedzac). Wtedy moze byc wysyp "okazji" z rocznika 2016 i cena moze spasc (jak by mial maly bagaznik i sie nie nadawal na taxi ze wzgledu na silnik to pewnie by byl podobny spadek wartosci do innych Fiatow). Ja nie mam zamiaru sprzedawac po 3 latach, wiec sie tym nie martwie - to takie luzne przemyslenia.
Ja wiem , że to nie forum języka polskiego , ale używaj interpunkcji i polskich znaków ! Tego się nie da czytać.
Coraz więcej korporacji chce mieć nowe rocznikowo samochody a Tipo spełnia normę: dużo miejsca na nogi i bagażnik a do tego można zagazować. To jeden z lepszych moim zdaniem samochodów na Taxi. Ale to moje zdanie. Co do kwestii iż Tipo nie dożyje 200k km. Spokojnie proszę Pana ;) postoje, długie oczekiwanie na piękne klientki z wyłączonym silnikiem, a bagaż to może raz lub dwa dziennie. Średnio taksiarz robi 50-60k km rocznie- powinien jeśli chce zarobić ;)
Co do kwestii skąd taksiarze maja na to pieniądze? Większość leasing plus kredyt na mieszkanie i robią po 10h dziennie. Robią bo muszą a klient tez chce czymś nowym pojechać.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pomijając portal aukcyjny auto wg. cennika rok temu było warte 66tys. po roku przy ubezpieczaniu wartość w AC to 47tys za roczne auto w wersji lounge z pakietem biznes. Albo w ciula salon leci z cennikiem, i auto nie jest warte tyle co podaje cennik fiata albo traci na wartości 30% po pierwszym roku użytkowania :)
Lepiej zależność wychodzi jeśli weźmiemy pod uwagę za ile udało się auto wyrwać w stosunku do tego ile teraz w polisie, bo wyjdzie, że stracił tylko 20% wartości.
Pewnie macie AC na swoje fury, więc sprawdzić proszę na ile ubezpieczalnia wyceniła auto przy kontynuacji ubezpieczenia.
pozdrawiam
aha, dodam jeszcze, że tipo na taksówce widziałem dwa razy - raz w Gdyni i jedno w moim regionie zagłębia, więc nie wiem czy tak się rzucają wszyscy taksówkarze na te auta.
OK postaram się, ale Ty tez byś się mógł postarać pisać poprawnie, zwłaszcza w takim poście:P
(przecinki i wykrzykniki po spacji)
Co ciekawe jest chyba bug w skrypcie forum - nie da się wpisać z z kropką na chrome 62.0.3202.89 (Official Build) (64-bit), macOS Sierra 10.12.6 (na firefoxie jest OK i inne ogonki działają).
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ciekawe, w Krakowie kupują głównie sedany (pewnie w najtańszej wersji) ale widziałem dwa SW.
We wrocławiu też masa białych sedanów w bieda wersji na taxi.