To jest widok strony w wersji do druku
-
Podświetlenie drzwi
Ma ktoś podświetlenie drzwi ? Tzn taką lampkę u dołu drzwi, która świeci na ziemię po ich otwarciu (żeby na ten przykład nie wdepnąć pod knajpą w jakiegoś pawia)? Czy to kwestia wersji czy w Tipo nie przewiduje się ?
Pytanie do JackaTheNight (jako forumowego experta od instalacji) - jest to w ogóle na schemacie?
I pytanie dodatkowe, jeśli oczywiście można ;-),- Który pin body i jaka wtyczka odpowiada za zasilanie do podświetlenia schowka (tu już wiem że to zależy od wersji).
Ze schematu ogólnego wynika że jest to zasilane z jakiegoś PWM wspólnie z oświetleniem wnętrza.
BTW Po kiego grzyba jest PWM? Ściemnia się to jakoś? Świeci ze zmienna jasnością w zależności od oświetlenia? Przyglądał sie ktoś? Bo ja przyznam że nie zwróciłem uwagi.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ma ktoś podświetlenie drzwi ? Tzn taką lampkę u dołu drzwi, która świeci na ziemię po ich otwarciu (żeby na ten przykład nie wdepnąć pod knajpą w jakiegoś pawia)? Czy to kwestia wersji czy w Tipo nie przewiduje się ?
Pytanie do JackaTheNight (jako forumowego experta od instalacji) - jest to w ogóle na schemacie?
Podświetlenia drzwi od dołu nie ma fabrycznie.
Cytat:
Napisał
marx30
Który pin body i jaka wtyczka odpowiada za zasilanie do podświetlenia schowka (tu już wiem że to zależy od wersji).
Z body computera wtyczka G pin 4 - przewód fioletowy.
Cytat:
Napisał
marx30
Ze schematu ogólnego wynika że jest to zasilane z jakiegoś PWM wspólnie z oświetleniem wnętrza.
Nie, oświetlenia wnętrza pojazdu (lampki sufitowe) są z wtyczki E piny 6 i 8 oraz F pin 32.
Cytat:
Napisał
marx30
BTW Po kiego grzyba jest PWM? Ściemnia się to jakoś? Świeci ze zmienna jasnością w zależności od oświetlenia? Przyglądał sie ktoś? Bo ja przyznam że nie zwróciłem uwagi.
No lampki sufitowe zapalają się i przygasają płynnie, dlatego sterowane są z Body z jakiegoś tam PWM-a.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Podświetlenia drzwi od dołu nie ma fabrycznie.
Z body computera wtyczka G pin 4 - przewód fioletowy.
Nie, oświetlenia wnętrza pojazdu (lampki sufitowe) są z wtyczki E piny 6 i 8 oraz F pin 32.
No lampki sufitowe zapalają się i przygasają płynnie, dlatego sterowane są z Body z jakiegoś tam PWM-a.
Ponownie wielkie dzięki. Jak już będę obczajał ten body to lepiej hurtem wszystko.
-
A czy w drzwiach jest stały plus?