To jest widok strony w wersji do druku
-
nie moge uruchomić auta
Witam,
mam MEGA problem.... dziś podłączyłem w swojej Cromie rejestrator drogi (po uruchomieniu zapłonu rejestrator się załączał, radio w aucie grało, wszytsko było normalnie), następnie wymieniłem żarówki (wymieniłem tą od strony kierowcy uruchomiłem zapłon żeby sprawdzić czy świeci było OK, wymieniłem tą od strony pasażera uruchomiłem zapłon żeby sprawdzić czy świeci- wszystko było OK) złożyłem ta obudowę od filtra, wsiadłem do auta i chciałem odpalić i się zaczęło..... po przekręceniu kluczyka auto zaczyna wariować... słychać jak przekaźniki pstrykają.... oświetlenie deski mruga (tak jak pstrykają przekaźniki).... tak jakby cały czas auto robiło TEST i nie mogło go zakończyć.... po jakimś czasie przestaje i na desce są wszelkiego rodzaju błędy ABS, SZYB itd.
Nie ma możliwości uruchomienia auta (nie odpala)..... nie wiem o co chodzi.... nie wiem co może być przyczyną (słychać też jak pod maską w komorze silnika cały czas coś tam pstryka tak jak te przekaźniki)
Jak coś to mogę nagrać filmik z tego co się dzieje po przekręceniu kluczyka
-
-
raczej tak..... auto mam coś ponad 2 lata (nie wiem ile lat ma akumulator) i nigdy nie miałem problemu z odpalaniem..... a akumulator może być przyczyną, że auto się tak w kółko testuje?????
-
Cytat:
Napisał
tarantura13
raczej tak..... auto mam coś ponad 2 lata (nie wiem ile lat ma akumulator) i nigdy nie miałem problemu z odpalaniem..... a akumulator może być przyczyną, że auto się tak w kółko testuje?????
To raczej nie testowanie. To może być objaw słabego akumulatora. Zacznij od naładowania akumulatora albo podmiany na próbę. To najprostsze co można sprawdzić bez wiedzy i narzędzi.
Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
-
Koledzy dobrze prawią, na 90% to rozładowany akumulator :)
-
Akumulator na 100
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
-
mam nadzieje że macie racje :-)
akumulator już się ładuje....
-
To aku. W fordach przy słabym aku tez choinka się robiła na desce rozdzielczej.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Macie rację.... wina akumulatora.... noc go ładowałem, włożyłem do auta i bez problemów odpalił i choinka z deski rozdzielczej znikła :lol:
Dzięki za pomoc :-)
-
Cytat:
Napisał
tarantura13
Macie rację.... wina akumulatora.... noc go ładowałem, włożyłem do auta i bez problemów odpalił i choinka z deski rozdzielczej znikła [emoji38]
Dzięki za pomoc :-)
Sam zamontowałem woltomierz dzięki czemu na bieżąco monitoruje napięcie akumulatora i ładowania. Polecam bo nasze fiaty lubią prąd.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6686b94cca.jpg
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
-
raczej jest to dodatkowy odbiornik niż voltomierz