Czas kręcenia rozrusznikiem przy odpalaniu
Witam Panowie
Jak u Was wygląda sprawa czasu kręcenia rozrusznikiem podczas odpalania? MojeTipo 1.4 95 KM16V przeważnie odpala od strzała,ale wczoraj i dzisiaj jak odpaliłem sprzęta po kilkugodzinym postoju to odpalił jak zwykle,ale potem jak go zgasiłem na nagrzanym silniku i postał kilkanaście minut to przy ponownym odpaleniu musiałem zakręcić ładnych kilka sekund dłużej. Samo kręcenie wygladalo jakos dziwnie. Tak jakby ciszej i sam moment odpalenia był ledwo wyczuwalny . Normalnie to słychać jak rozrusznik kręci,a w tych 2ch przypadkach dźwięk był tak jakby przytłumiony i samo kręcenie było o wiele dłuższe. Dodam,że działo się to przy pierwszym odpalniu po rozgrzaniu. Potem każde kolejne palenie było jak zwykle od strzała.Samochod mam od sierpnia i po raz pierwszy takie coś zaobserwowałem. Może jestem przewrażliwiony,ale kiedyś miałem uno 1.4 i przez cały czas woziłem się z problemami z odpalaniem. Nie chciałbym przechodzić tego ponownie. Ostatnie kilka lat miałem Focusa, ktory odpalał praktycznie po ułamku sekundy niezaleznie od temp i warunków pogodowych. Dlatego bardzo jestem ciekawy jak to wygląda w Waszych Tipolotach.