Hey. No i stało się TIPO u lekarza. Został na noc. Objawy: nie przełącza się na LPG, mruga cała centralka i piszczy z przerwami.
To jest widok strony w wersji do druku
Hey. No i stało się TIPO u lekarza. Został na noc. Objawy: nie przełącza się na LPG, mruga cała centralka i piszczy z przerwami.
Łączymy sie w bólu
Mozliwe ze zapchał się reduktor jakims syfem z gazu, moze się zdarzyć bo podobno do jakosci tego paliwa w Polsce mozna miec uwagi
LPG fabryczne czy dokładane osobno?
w sygnaturce ma wpisany silnik 95KM a z nim nie było i nie ma fabrycznej instalacji LPG, tylko dokładane przez dilera lub jakiś zakład od LPG już tu w kraju...
Aha, wobec tego zmieniam pytanie - gdzie był zakładany gaz?
Miałem to samo, reduktor zawalony po 40kkm. Przeczyścili i teraz działa, a od tego momentu jeżdżę tankować gaz na jedną stację, nawet jak gaz skończy się gdzieś daleko.
Instalka dokladana u dealera. Przebieg 14400 km.
Zrobione.
Blad czujnika MAP
regulacja cisnienia LPG
korekta mapy LPG
instalacja szczelna
Dlaczego hmm....
Podobna zla jakosc paliwa.
Moze być, bo dzien wczesniej tankowalem w Lodzi na stacji CARREFOUR na Przybyszewskiego.
No tak, stacje przy marketach nie cieszą się zbyt dobrą sławą. Ja w Łodzi tankowałem głównie na shellach i nigdy nie miałem problemów z czystością gazu.
Ja rowniez aktualnie przerzuciłem się na Shella bo zawiodłem się na duzej dobrze uczeszczanej stacji BP. Zobaczymy jaki gaz bedzie na Shellu
A ja tankuje na orlenie bo mam tam 8gr rabatu na litrze dowolnego paliwa...
Nie możemy uogólniać. Jako że prawie pod nosem mam stację przy Tesco , to tankuję tam wszystkie moje samochody. Chyba już z 10 lat i nigdy żadnej skuchy ani z ropą , ani z benzynką. Gazu nie sprawdzałem bo nie mam :smile: , ale ludziska leją tam na potęgę i zawsze do gazu jest kolejka.
Błąd , nie wszystkie samochody. Malucha tankuję na Shellu , bo toleruje tylko V-Power 100.
Jak 7 lat temu kupowałem mojego opla, to poprzedni właściciel mówił mi, że tankował zawsze właśnie przy przybyszewskiego - gdy pojechałem na swój pierwszy przegląd LPG i zobaczyłem filtr, to się przeraziłem bo cały był czarny. Potem jak jeździłem na przeglądy tankując głównie na shellu, to filtry były o wiele czystsze.