To jest widok strony w wersji do druku
-
Grill chromowany do tipo
Ponieważ lubię niezmiernie chrom na samochodach, a moim niedoścignionym i nieosiągalnym z różnych wcale nie finansowych powodów marzeniem jest fiat 125 z przełomu 60/70 z pięknym chromowanym grillem, chciałbym sobie do swojego Tipo SW dołożyć tu i ówdzie parę chromów. O ile listwa na próg bagażnika to pikuś, o tyle nurtują mnie trzy pytania:
- listwa pod atrapą chłodnicy ten tzw uśmiech. U mnie jest czarny (tylko jodełka atrapy w chromie). Czy tą listwę da się gdzieś kupić? A może trzeba kupić całą atrapę chłodnicy? Jaki to numer części i koszt?
-listwy dookoła okien LISTWY SZYB POD SZYBY chrom FIAT TIPO KOMBI 2016- (6946695764) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ktoś z was to ma? Jak z montażem i trzymaniem się tego. Pytam bo ten zestawik już super tani nie jest i szkoda by było 500+ wywalić na coś choćby w montażu może okazać się nieudane
-listwa na klapę bagażnika między lampami. W sedanie jest fabrycznie, można taką sobie dokupić do HB, oferty dla SW nie ma (a wydaje się że klapa bagażnika jest bardzo podobna w HB do tej z SW. Różnicą wydaje się być jedynie jej długość na dole). Jak myślicie ta listwa dla HB będzie pasować w kombiaku? Listwa na rant klapy bagażnika FIAT TIPO 2016 STAL (6839192898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i podanie jakichkolwiek wskazówek
-
Ja z kolei chciałem dokupić listwy chromowane do halogenów, nawet znalazłem ich numery e keyperze ale mam dylemat, te oryginalne są montowane na taśmę czy na zatrzaski, bo jak na zatrzaski, to pewnie trzeba wymienić te czarne plastiki wokół halogenów aby było w czym te zatrzaski zatrzasnąć... I tu pytanie i prośba do właścicieli hb i sw z chromami przy halogenach - moglibyście sprawdzić, czy te listwy są na tasiemkę przyklejone czy n zatrzaski?
Co do listwy pod grill, to demontujesz tę co masz czarną, kupujesz chromowaną oryginalną w ASO i wstawiasz ją... może ja tak niedługo zrobię...
-
Mam w sedanie dodawane listwy drzwi, są doskonałe
-
Po zakupie mojego Tipo w wersji Longe zauważyłem, że w niższych wersjach wyposażenia na dolnym ramieniu kierownicy jest chromowana nakładka. Czemu tego nie ma w wyższych wersjach :?:
-
-
-
Nie chromowana a lakierowana na srebrno. Nie wiem czemu w lounge zrobili wszedzie czarny gumowany mat a popach i easy listwy i dodatki sa srebrne IMHO powinno być odwrotnie ale jako biorca popa nie narzekam .nawet jak zmienialem kierownice na taka z lounge to ten plastik sobie przelozylem.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kartonik
Po zakupie mojego Tipo w wersji Longe zauważyłem, że w niższych wersjach wyposażenia na dolnym ramieniu kierownicy jest chromowana nakładka. Czemu tego nie ma w wyższych wersjach :?:
-
Cytat:
Napisał
marx30
Nie wiem czemu w lounge zrobili wszedzie czarny gumowany mat a popach i easy listwy i dodatki sa srebrne IMHO powinno być odwrotnie ale jako biorca popa nie narzekam .nawet jak zmienialem kierownice na taka z lounge to ten plastik sobie przelozylem.
I bardzo dobrze , że nie jest odwrotnie. Dla mnie zdecydowanie ładniejszy jest ten czarny plastik , niż plastik kiepsko udający aluminium , który pewnie wytrze się po intensywnym użytkowaniu. Dlatego wg mnie najładniejsze wnętrze ma S-Design , ze wstawkami czarnego "fortepianowego" plastiku.
P.S.
Nie dyskutujemy o gustach :smile:
-
O jaki plastik na mierze chodzi, ktoś zobrazuje zdjęciem?
I czy ktos może mi sprawdzić i potwierdzić, czy oryginalne listwy chromowe do halogenów są na zatrzaski czy na klej?
-
Cytat:
Napisał
giannini
I bardzo dobrze , że nie jest odwrotnie. Dla mnie zdecydowanie ładniejszy jest ten czarny plastik , niż plastik kiepsko udający aluminium , który pewnie wytrze się po intensywnym użytkowaniu. Dlatego wg mnie najładniejsze wnętrze ma S-Design , ze wstawkami czarnego "fortepianowego" plastiku.
P.S.
Nie dyskutujemy o gustach :smile:
Ale dlaczego, gusty to dobry temat do dyskusji :-).
Fortepianowy jest efektowny, ale zadrapania i paluchy szybko niszczą efekt. Czarny gumowaty nadaje się na uchwyty do bagażnika a nie na najbardziej eksponowaną część deski. Srebrny metalik faktycznie kiepsko udaje aluminium ale w tych miejscach gdzie jest nie wytrze się tak szybko (chyba że ktoś ma zwyczaj kręcić kierą z dolne ramię, w alfie cała kierownica taka jest i faktycznie po 8 latach wytarło się tam gdzie chwytam i kręcę).
Reasumując IMHO najlepsza jest satynowa metalizacja obecna w Lounge ale żeby te wstawki były większe i zastępowały cały ten czarny mat a nie tylko paseczki.
Jak składałem tą kierownicę to myślałem czy tego plastiku nie prysnąć na jakąś rajdową czerwień ale pomyślałem że i tak z tipka ferrari nie zrobię :-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
, nawet znalazłem ich numery e keyperze
Jakimś linkiem zarzucisz? Bo Eper na stronie klubu ma tylko stare tipo w bazie.
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Co do listwy pod grill, to demontujesz tę co masz czarną, kupujesz chromowaną oryginalną w ASO i wstawiasz ją... może ja tak niedługo zrobię...
Pomysł dobry, tyle że ta listwa kosztuje w ASO astronomiczne 720 PLN. Gdzie przeciętna listwa ze stali nierdzewnej na próg bagażnika to koszt max 150 PLN. Znacie może koledzy jakiś zamiennik? Bo cena części z ASO standardowo poraża.
-
Ale ja wlasnie w tym klubowym znalazłem, a ta listwa po gril nie kosztuje ok 300zl?
-
Jak stwierdził Pan sprzedający mi Fiata w AutomobileTorino w Lublinie - jeszcze trochę czasu i "te" wszystkie ozdobne aluminiowo - stalowo - polerowane dodatki na "grill", drzwi i obudowę świateł przeciwmgielnych do wersji HB i SW będą dostępne (w niższych cenach), tak jak są obecnie dostępne do wersji sedan.
-
-
Listwa pod grill chromowana 300 zł jest doliczane przy zamówieniu jeśli w konfiguracji dobiera się halogeny.