Auto gaĹnie podczas jazdy i problem z rozruchem
Witam.
Proszę o pomoc. Problem rozpoczął się po wymianie filtra paliwa. Przy pierwszej jeździe auto lekko traciło moc ale na chwilę. Po czasie auto zgasło podczas jazdy (poziom paliwa widoczny, temperatura też, wskaźniki świecące). Odpaliło dopiero po kilku próbach. I tak się wydarzyło dwa razy zanim dojechałem do domu. Mechanik, zasugerował że pompa już nie domaga, po wymianie niestety ten sam problem, tylko nie słyszałem przekaźników odpowiedzialnych za pompę. Po wymianie, po czasie zaczęło się to samo. Błędów brak. Gaśniecie silnika następuje jak na ciepłym i zimnym silniku. Po zgaśnięciu silnika i próbie odpaleniu nie słychać przekaźników odpowiedzialnych za pompę paliwa ale rozrusznik kręci. Problem jest na pewno elektryczny, tylko teraz nie wiadomo co za to odpowiada. Problem na pewno jest na trasie rozrusznik - przekaźniki pompy. Może ktoś miał podobny problem i rozwiązanie jest proste zanim oddam do elektryka. Bo nie wiem do czego teraz zajrzeć by ustalić problem. Moje typy to: stacyjka, alarm, jakaś złączka. Proszę o rady.