To jest widok strony w wersji do druku
-
Nowe pióra wycieraczek
Kupiłem nowe pióra wycieraczek przednich firmy Oximo,cena znośna ,a że miałem w poprzednich autach tej firmy i nigdy problemów ,to tutaj tez zakupiłem . Zbierają ok,ale...na stronie firmy jest wyszukiwarka modeli i jest ,że są do 500X. Gdy przyszły ,to na pudełku jest ,że do 500 L . Koszt 50 zł,moze ktoś ma jakis inny znośny zamiennik za tańszą cenę? Jesień idzie i trzeba było coś zrobić dla bezpieczeństwa :)
-
Gwarancję chyba jeszcze masz ?
Jeśli tak to jedź do serwisu, mi wymienili na oryginały bez najmniejszego problemu, oczywiście gratis.
-
Części eksploatacyjne nie podlegają gwarancji,chyba że są uszkodzone ,a nie zużyte. Pióra oryginalne zostawiały smugi ,dlatego wymieniłem . Czyli zepsute nie były .
-
Dokładnie smugi były powodem wymiany, serwis w Bydgoszczy.
-
To spotykam się pierwszy raz ,aby część czysto eksploatacyjną wymienili na gwarancji-może masz fajny serwis. Niestety już zutylizowałem stare pióro .
-
Podepnę się pod wątek.
Jakie polecacie pióra wycieraczek? Ktoś przerabiał jakieś tańsze zamienniki i może coś polecić?
-
Co znaczy "tańsze zamienniki"? Ja w swoim zapewne zamontuję Valeo, albo Bosch. Na Valeo nie narzekam, od wielu lat nie zawiodły w GP (były wypuszczane na pierwszy montaż i idealnie pasują do ramienia). Na razie w pincecie mam fabryczne.
-
Cytat:
Napisał
mulder
Ja odradzam tanią serię valeo czy bosch.
No co jak co ale bosch to jest zawsze bosch nie ważne czy trochę tańszy zawsze działa nawet lepiej od oryginału mówię o bez przegubowych.
-
Wbrew pozorom zakup nowych piór to nie taka prosta sprawa :D tak na prawdę to masz rozbieżność cenową od 15 zł do 70zł za pióra. I nie mówię o ASO. Ja odradzam tanią serię valeo czy bosch. Te najtańsze firmowe to zazwyczaj na jeden sezon. W 500X mam jeszcze jak z fabryki wyjechały i nic nie mażą.
-
https://allegro.pl/pioro-wycieraczki...2.html#thumb/3
Ja uzytkuje te
Umnie w kce kosztuja 38zł komplet na przód wymieniam co roku
Dodatkowo lekko szlifuja mi szybę przedniaponiewaz stoje pod kominem w ciagu dnia i oapada taki drobny pyłek i niczym to nie schodzi .Szlufuje w nord glas za 30zł
-
Zadowolony jesteś z tych Valeo? Działają sprawnie i nie wyginają się przy prędkościach autostradowych?
-
Ostatnio zakupiłem do siebie te http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7340913486
Sprawują się całkiem dobrze
-
Mam MotGumy w mojej eLce i nie jestem przesadnie zadowolony - zbierają dobrze ale piszczą i chroboczą jak jest mało deszczu...
-
Też mam te pióra. Jeśli długo nie używam ,to jakby twardnieją i potrzebują czasu i deszczu aby przestać hałasować . Zbierają poprawnie . Jak wiele z zamienników jedno z piór jest o 1 cm krótsze od oryginału ,powstaje niestarty trójkąt na styku piór.
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Jak wiele z zamienników jedno z piór jest o 1 cm krótsze od oryginału ,powstaje niestarty trójkąt na styku piór.
Przecież tak jest też na fabrycznych - pióra nie stykają się ze sobą.