Witam koledzy czy ktoś z Was orientuje się może jaką maksymalną głębokość mają otwory montażowe głośników w przednich drzwiach Stilo 3D? Rozchodzi mi się czy gdy założę dystanse to czy pod nimi jest otwór czy płaska blacha?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam koledzy czy ktoś z Was orientuje się może jaką maksymalną głębokość mają otwory montażowe głośników w przednich drzwiach Stilo 3D? Rozchodzi mi się czy gdy założę dystanse to czy pod nimi jest otwór czy płaska blacha?
Jest otwór, dosyć głęboki. Pełnowymiarowe basowe głośniczki na pewno tam zamontujesz.
Bardzo dziękuję Ci kolego za odpowiedź ;)
O rany boskie, koledzy czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak zdejmuje się boczki z drzwi w Stilo 3D? Odkręciłem wszystkie śruby łącznie z tą spod panelu sterowania zdemontowałem tweeter, próbuję je oderwać i nic a nic. Buja jedynie mi się cały samochód nie chce robić nic przez siłę bo coś rozwalę. Poradźcie coś.
Bierzesz do ręki duży płaski śrubokręt i zaczynając od dołu, dół trzymają tylko śrubki, wsuwasz ok 5 cm między tapicerkę a blachę i przeciągając do góry podwadzasz. Co kawałek tapicerka trzyma się na plastikowych kołkach. Dlatego potrzebny jest płaski śrubokręt. Jak napotkasz przeszkodę, to jest to kołek i tylko w tym miejscu podwadzasz. Dzięki temu nie powinieneś uszkodzić mocowania. Urwany kołek kupisz za parę groszy w każdym sklepie motoryzacyjnym, zaczepu już nie ;) Taki zabieg trzeba wykonać na lewej i prawej stronie boczka. Kiedy wszystkie kołki puszczą, boczek będzie zwisał tylko na górnej krawędzi. Kiedy popchniesz całość w górę powinna się wysunąć. Czasami wychodzi lekko, a czasem trzeba użyć trochę siły...