Czy jest możliwość kupna siłownika podciśnieniowego (gażnik fos) może macie jakieś namiary na części do cc 700, z góry dziękuję
To jest widok strony w wersji do druku
Czy jest możliwość kupna siłownika podciśnieniowego (gażnik fos) może macie jakieś namiary na części do cc 700, z góry dziękuję
Jest, bo fiat wspiera, posiadaczy cc700, mają dużo części w magazynach, w Bielsku-Bialej i we Włoszech też, na szczęści, dlatego na pewno każdą część dostaniesz.
Witam TOMEK0508
Ostatnio za radą Artura byłem we Włoszech wTurynie i na szczęście dostałem dwa takie siłowniki do gaźnika FOS cc 700.
W Bielsku Białej produkowano Bolka i Lolka oraz Reksia i siłowniczków nie znalazłem.
Do "Tych " niestety nie dojechałem.
U mnie w Lubinie, Woj.Dolnośląskie, Kolejowa 1, jest wszystko, 126p, 126p bis, cinquecento, seicento, każda część. Zapraszam do Lubina.
FOS=Fabryka Osprzętu Samochodowego w Łodzi to tam produkowano między innymi gażniki tel.42 683-01-35 (sklep fabryczny) -można jeszcze dokupić trochę orginalnych części, wiem że mają te siłowniki na stanie.
Osiągi są podobne, ale gaźnik FOS, ma większą dyszę główną jak WEBER, i z tąd, jest zrywniejszy na FOS-i, AISAN, też jest dobry, niżej łapie moment obrotowy, ma trochę babską harakterystkę, weber i fos są podobne, choć FOS, jest agresywniejszy na wysokich obr. powyżej 5000 jeszcze fos, szaleje, ale teraz najciekawsze.
SPALANIE:
1-FOS Trasa:- 90km/h - 5.4 l., 120 km/h - 7.3 l., Miasto - 10.1 l.
2-WEBER Trasa:- 90 km/h - 5.2 l., 120 km/h - 7 l., Miasto - 9.5 l.
3-Aisan Trasa:- 90 km/h - 4.9 l., 120 km/h - 6.9 l., Miasto - 9.1 l.
A więc AISAN to jest ekonomiczny o 15 %, od FOSA, weber podobnie jak FOS. Ciekawe.
Też szukałem tej dzwigienki - kupiłem używany cały FOS za 80zł :-)