To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Bład poduszki -
Bład poduszki
Witam.
Tak jak w temacie, w moim Stilo cały czas wyskakuje błąd poduszki.
Czytałem coś o czyszczeniu styków, tylko chciałbym się dowiedzieć czy przez ELM 327 jest możliwość zdiagnozowania, która poduszka wywala błąd ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
-
ELM powinien dać rade ( ale orginalny nie żaden chińczyk ) i nie wiem czy nie będzie potrzebna jedna z 3 przejściówek do fiata
-
Poduchy przez KKL się sprawdza. FIAT Alfa Romeo Lancia MultiEcuScan + vag kkl obd2 (4901354778) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Działa bo mam właśnie do poduch i ABS.
Mam też oryginalnego ELM327 kupionego 6-7lat temu za ponad 500pln i nim sie nie połączę z poduchami przez adaptery (mam dokupione wszystkie adaptery)
-
Na telefonie ELM działa i pokazuje wszystko łądnie.
Na kompie w FES`ie nie może sie połaczyc.
-
Nie wiem czy czyszczenie coś pomoże, prawdopodobnie uwalona jest mata i będzie wywalać dopóki nie wymienisz lub założysz emulator.
-
Cytat:
Napisał
arturro2010
Nie wiem czy czyszczenie coś pomoże, prawdopodobnie uwalona jest mata i będzie wywalać dopóki nie wymienisz lub założysz emulator.
Może być uszkodzona mata ale wypada zacząć od najtańszej i najprostszej sprawy czyli styków.
U mnie np.w pewnym momencie był błąd poduszek wywoływany stykiem poduszki w fotelu kierowcy.
-
Poprzez vag kkl zdiagnozujesz co moze dziać się z poduszkami kierowcy i pasażera, matą, czujnikami zderzeń w słupkach drzwi oraz na pasie przednim. Takze czujnikami pasów, napinacze, wyłącznikami w bagażniku i desce rozdzielczej, poduszkami w fotelach, kurtynach bocznych i tylnych poduszek. Sprawdzanie wszystkich kostek bez diagnostyki jest bez sensu. Zajmuje to czasu i trzeba by ściągać plastiki. Dlatego lepiej mieć interfejs i poprawić to w czym leży problem. Ale nikomu nie zabrania się diagnozowania i czyszczenia wszystkich wtyczek:) pozdrawiam stilomaniaków
-
Ńajczęściej jest tak, że przy trzydrzwiowym nadwoziu każdy ruch fotela przedniego powoduje zpalenie kontrolki air bag.Wtedy wystarczy polutować styki pod fotelami i koniec problemu na wieki.
-
Tylko ktore kable podlaczyc ze soba kolorystycznie jesli ktos wcześniej usunol wtyczki ?
-
Czyszczenie wszystkich styków od poduszek przyniosło efekt. Błąd zniknął.
Teraz tylko przenieś kompa i sprężyny :)
-
Brawo Ty.
Powodzenia ze sprężynami bo komp to pikuś.
-
Komp juz przeniesiony. Zobaczymy, w następnym tygodniu wymiana sprężyn, bo te juz nieźle skrzypia i te obejmy sa prawie przy sobie, więc może któraś pękła.
-
1 załącznik(i)
Prawdopodobnie też łożyska z poduszkami.Załącznik 29485