To jest widok strony w wersji do druku
-
Obroty/szarpania 2.0 hgt
Witam jestem posiadaczem bravo z silnikiem 2.0 20v 147 koni
Mam problem dotyczący obrotów podczas zmiany biegów tak jakby nie zdążyły na tyle spaść i gdy puszcze już sprzęgło tak jakby go jeszcze popchneło do przodu,występują również szarpania po puszczeniu sprzęgła.
Poduszka skrzyni plus silnika lewa nowa
Sprzęgło nowe
Był dziś na diagnostyce 0 błędów.
Co należałoby teraz sprawdzić?
Dodam że auto nie ma takiego kopa jak miało.
-
być może cewka zapłonowa lub świece , kiedy to sprzęgło było wymieniane i od kiedy są te objawy ? może ślizga , linke źle wyregulowana za mocno popuszczona lub podciągnięta ? , na sprzęgło podejrzewam gwarancja jeszcze jest , jedź tam gdzie Ci zakładali , no chyba że robiłeś to sam
-
Zapomniałem dodać świece tez są nowe a co do cewki pewności nie mam żadnej.
Wydaje mi się ze sprzęgło jest okej wbijam 5bieg 1,5tys obrotów gaz do deski i nie wariują obroty także nie wygląda to na slizgajace się sprzęgło
-
to mysle że może być Cewka ale nie koniecznie, a kable wymieniałeś razem ze świecami ?
-
Niee, świece wymieniłem przy okazji jak wymieniałem olej a cewka jedna poszła Mi po myciu silnika także wymieniłem ta 1 sztukę
-
Chciałem dodać że siły za specjalnie też nie ma wcześniej był jakiś żwawszy.
-
Cewka zapłonowa jest tylko jedna , przewody najlepiej wymieniać razem ze świecami ,przynajmniej ja tak robie
-
W 2.0 20v jest 5 cewek i nie ma przewodów WN ....
-
Dokładnie.
Najbardziej denerwujące jest to ze przy wysprzeglaniu raz pójdzie okej a raz jakby silnik nie miał wcale poduszek szarpie jak **********
-
Pomoże ktoś??
Wymieniłem teraz wszystkie cewki plus krokowy dalej bez zmian.
-
A przepustnica na linkę czy elektryczna? jak na linkę to może linka się przycina
-
nieszczelność w układzie dolotowym