Pomimo wymiany żarówki lewej światła pozycyjnego świeci się kontrolka by wymienić żarówkę swiatła pozycyjnego?, co mozna zrobić by ją skasować
To jest widok strony w wersji do druku
Pomimo wymiany żarówki lewej światła pozycyjnego świeci się kontrolka by wymienić żarówkę swiatła pozycyjnego?, co mozna zrobić by ją skasować
A wymieniona zarowka swieci? Najpierw bym to sprawdzil, zapewne nie. Moze zle zostala wlozona lub styki przysniedziale, no albo zarowka uszkodzona.
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
Tak świeci
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tak świeci, własnie w tym problem
Faktycznie to juz problem. Wydaje mi sie ze to juz chyba wina ECU lub moze gdzies przewody maja przebicie. Elektrykiem/ eletronikiem nie jestem, wiecej nie pomoge.
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
Ok i tak dziekuję za pomoc
ECU mierzy prąd jaki płynie przez daną żarówkę. Jeśli prąd nie mieści się w zadanych granicach wtedy zgłasza błąd. Problem może dotyczyć żarówki, czasami zdarzają się wadliwe które przekraczają dopuszczalne wartości. Poza tym jeśli problem dotyczy żarówki dwu żarnikowej P5/21 to wiem że jest podobna żarówka (nie pamiętam oznaczenia) która ma zamienione żarniki - w przybliżeniu tam gdzie ma być większe obciązenie jest na odwrót.
Z tego co pamiętam to pozycyjne z tyłu w każdej lampie prawej i lewej są po dwie sztuki . Więc pytanie świecą dwie czy jedna.
Mialem to samo tylko nie święciły cala lewa strona ale tylko pozycyjne. Przekrecajac światła po 2 sek gasly pozycyjne a mijania świeciły. Okazało się ze przednia żarówka pozycyjna miała zasniedziale styki. Sproboj wymienić tył i przód i zobacz czy świeci.
Masz dwie zarówki ,jedna podwojna 5/21W12V, i druga 10W/12V, obie realizują swiatla pozycyne.Wymien obie,a jak nie pomoze sprawdz (mase) czarny przewod idacy do lampy.Podobny problem mialem kiedys w stilo.Dolozenie dodatkowej masy do lampy z karoserii od wewnatrz zalatwilo problem na cacy.