To jest widok strony w wersji do druku
-
Przebieg, a przegląd?
Witam,
Czy przekroczenie 15 tys. km przed upływem roku od przeglądu, wymusza zrobienie nowego? Mam taką sytuację, że czeka mnie drugi przegląd, pierwszy robiłem przy przebiegu ~ 10 tys., ale teraz w ciągu kilku miesięcy zrobiłem 15 tys. i komputer "krzyczy" o przegląd. Ogólny przebieg jest niższy niż 30 tys. km, a rok od poprzedniego nie upłynął. Ma ktoś podobną sytuację?
-
Tak, wymusza. Warunki podali jasne: co roku/15 tyś, zależy co szybciej.
-
Zdarzyło Ci się robić przegląd co 6 mies.? :)
-
Robiłem po 10 miesiącach, następny też będzie przed rokiem. Rocznie robię pincetą 20tyś.km. Byłoby więcej, ale czasem jeżdżę też Punto.
-
Cytat:
Napisał
ekstraway
Zdarzyło Ci się robić przegląd co 6 mies.? :)
Moje auto służbowe stoi w ASO średnio co 2 miesiące co 40.000km ;)
-
Ja robię co 10 tys. km i jest to przy mojej eksploatacji auta średnio co 6 mięsiecy. Nie patrzę na datę, stuknie 10kkm i robię przegląd.
-
U mnie wyjdzie ok 10 tyś /rok ,choć 1 rok stuknął przy 8 tyś
-
Mój 500X ma 19 tyś km i miałem okazję demontować tylne koło (ubytek powietrza) ,a przy okazji rzuciłem okiem na klocki tylne. Wydawało mi się,że mało tego klocka tam jest . Czy te klocki Mopar mogą być na pierwszy montaż ..niższe,słabsze niż te na wtórny? Miałem dużo aut róznych marek i klocki rzadko wymieniałem ,bo styl jazdy mam jaki mam,ale oszczędny dla klocków,a ten przebieg w stosunku do stanu klocków jest mi mało ...pasujący. Możecie podpowiedzieć ,co ile przypada doświadczalnie wymiana hamulców jako takich w 500X?