Bezpieczeństwo w samochodzie Seicento a Panda ew. np Punto
Witam was serdecznie ostatnio tak przeczesywałem internet z ciekawości bezpieczeństwa samochodów.. Otóż ja osobiście jeżdżę sejem i jak się orientuje to ludzie jadą po tym modelu jak po szmacie że jest to g**no i że sie składa jak puszka od napoju.. Takie komentarze mnie delikatnie mówiąc drażnią, i z ciekawości zacząłem oglądać wypadki z udziałem akurat Cinquecento bo przy wpisaniu Seicento pełno artykułów z panią Szydło.. I czytałem różne artykuły gdzie wjechał cc w drzewo nic mju sie nie stalo inny znowu z kims czolowo i niestety nie przeżył ale znów drugi artykuł był że czołówka cc i kierowca mial zlamana reke i tyle.. A z ciekawości spojrzałem sobie na wypadki innych samochodów starsza pani prowadziła Pandę samochód przecież bezpieczny.. miała wypadek auto wyglądało jak puszka po napoju niestety zgineła na miejscu.. A za chwile znajduję kolejny artykuł tym razem audi a3 poszła na czołówkę no i kierująca nie przeżyła auto nie przypominało wgl tego modelu ciezko sie bylo domyslic co to bylo za auto.. A przecież a3 ma 4 gwiazdki w NCAP.. :confused:
Moje pytanie kieruję do was jak wy na to patrzycie ? Bo ja już nie wiem w sumie co o tym sądzić.. Najciekawszy a najstraszniejszy artykuł był o tym jak młody kierowca który odebrał prawo jazdy 24h przed wypadkiem uderzył BMW w drzewo i nie przeżył tego.. Tak szczerze mówiąc to jedyny samochód do którego bym nie odważył się wsiąść to tico.. Zapraszam do udzielania się :)