To jest widok strony w wersji do druku
-
Ubezpieczenie - Drogie
Jak bralem rok temu auto miałem benefie ( mnie interesuje ful pakiet na ac na maksa ) stala wartosc pojazdu przy kradziezy i szkodzie całkowitej, holowanie bez limitów km w polsce i zagranicą , auto zastepcze na cały okres , ochrona znizek na oc i ac , ubespeiczenie opon i szyby . Mam znizke 60% w oc i ac 14 lat bez szkodwej jazdy . Zaplacilem 2150zł Teraz przyszło mi 3029 benefia , PZU 3980zł, Warta 2980zł konfort rozszęzony do premium , Allianz 4130zł , uniqa 2590zł pakiet premium ,
Interesowały mnie tylko pakiety dilerskie, pojechalem do VW tam mi za oferowali zupełnie inne ceny , najtaniej wyszła warta ten sam pakiet co w Faicie ( stała wartosc pojazdu wyceniona na 63 tys.zl ) za 2340zł . POjechałem z ta oferta do Fiata i powiedzialem im że chce taka samą ofertę i tu spotkałem sie z ściana.
Pani mówi mi żę im fiat nazuca ceny ubepzieczeniowe ( centralny agent ) i sa drższe od 300-500zl gdzie inndziej ) bo faity sie dobrze sprzedaja. Ale po wielkich negocjacjach dostane ta sama oferte co w VW salonie
-
Po co Ci holowanie w aucie na gwarancji fabrycznej ?
-
Jak mi uszkodza auto nie zdatne do jazdy. Nie które ubezpieczalnie maja zapis że od 50km od domu lub maksymalnie 150km do najbliszego warsztatu.
BYłem w innsbrucku z zycia wziete. Rzowaliłem auto auto na gwarancji . Albo sam naprawiasz je zagranica lub placisz za holowanie do kraju . Ja miłem opcje z Holowaniem do krahu za darmo
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
opcje z Holowaniem do krahu za darmo
Holowałeś samochód z insbrucka do Polski? - na lince czy sztywnym holu?:lol:
-
-
Mi przedłużenie w Benefii / Compensie policzyli mega drogo, miałem 1 szkodę w AC, a wyszło prawie 2 razy drożej niż rok temu. Na szczęście doradca finansowy z ASO znalazł mi dobrą ofertę w Allianzie i mam sporo taniej niż chciała Compensa i też taniej niż u pośredników. Nie wiem, na ile to ogólny wzrost, a na ile moja szkoda.
-
Ile płaciliście za drugi rok ubezpieczenia za swoje autko ?
-
-
Aso proponuje 1658 zł . :D to dobra oferta :d
-
Cytat:
Napisał
chrabol
na ile to ogólny wzrost, a na ile moja szkoda.
na 99% szkoda, kolega miał podobnie, aczkolwiek kwota ubezpieczenia poszybowała do 6000 i odpuścił
-
Auto odbieram jutro i mi zaśpiewał koleś 2200 z Generali było jeszcze za 19xx ale bez nnw bez auta zastępczego i bez holowania więc wykartkowałem troche więcej.
Jak zamawiałem w maju zapierał się dealer że więcej jak 1840 nie będzie... A tu taki skok
-
Cytat:
Napisał
jabolek
Aso proponuje 1658 zł . :D to dobra oferta :d
za 1szy czy 2gi rok ubezpieczenia ?
-
pierwsze było 1690 czy jakoś tak, a to jest za drugi rok. Pani mówiła że do domu mi powinno przyjść ponad 2 tys. a przez tel. dali inną ofertę : )
-
no to elegancko, mam nadzieję że będę miał podobnie ale do marca 2018 jeszcze trochę czasu ;)
-
Cytat:
Napisał
jabolek
pierwsze było 1690 czy jakoś tak, a to jest za drugi rok. Pani mówiła że do domu mi powinno przyjść ponad 2 tys. a przez tel. dali inną ofertę : )
Dzwoniłeś do aso czy do ubezpieczalni (jakiej)?