Witam, słyszałem poniższą opinię i wolę się upewnić
W poliftowych zegarach zegar paliwo/temp. cieczy jest ciemniejsza na szybkościomierz i obrotomierz? Aby dostać się do zegarów trzeba rozebrać konsole środkową oraz wyjąć radio?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, słyszałem poniższą opinię i wolę się upewnić
W poliftowych zegarach zegar paliwo/temp. cieczy jest ciemniejsza na szybkościomierz i obrotomierz? Aby dostać się do zegarów trzeba rozebrać konsole środkową oraz wyjąć radio?
Masz na myśli polift sieny czy zegary z albei. Jeżeli poliftowe ze sieny to podświetlenie jest równomierne, nic nie jest ciemniejsze nic nie jest jaśniejsze.
Co do drugiego pytania to jak dobrze pamiętam to trzeba zdemontować ten plastik który otacza radio, ten jakby trójkąt i chyba jeszcze plastik dookoła pokrętła wysokości świateł.
Jak ci zegar ciemniej świeci to żarówka jest już trochę czarna i dlatego to tak jest. Może być lekko ciemna i będzie różnić się od innych zegarów. Aby wyciągnąć zegary to tak jak kolega pisał wyżej musisz wyciągnąć od regulacji świateł przełącznik i tam jest przykrecone i przy radiu...
Byłem tam raz w serwisie, z hamulcami przednimi. Na dzień dobry jak tylko powiedziałem, że hamulce to bez pytania o szczegóły krzykneli że przewody elastyczne do wymiany. Jak powiedziałem, że wymienione z 8 miesięcy temu dopiero wtedy postanowili zobaczyć. Zamiast podnieść za miejsca przeznaczone do tego to podnieśli za nakładki progowe oczywiście wyrywając jedną. Potem mechanik zdejmując koło rzucił nim prosto na kołpak. A na koniec jak zapytałem się dobranie się do zegarów aby wymienić żarówkę podświetlenia za temperaturą/bakiem to stwierdizli, że nie potrzeba bo zawsze w Sienach ten zegar świeci dużo słabiej niż inne
Jednak kto go przezywa ten się sam tak nazywa :D Po wymontowaniu licznika, wymianie wszystkich zarówek pojawiły się 2 problemy
- nie świecą się niektóre piktogramy (fiat code, hamulec awaryjny, światła mijania)
- świeci się ciągle poduszka powietrzna
Ktoś ma jakieś domysły (głównie do drugiego)?
Co do poduszki to włączyłeś zapłon z odłączonym licznikiem?
Całkiem możliwe - bład w komputerze do skasowania?
Co do nieświecących się niektórych piktogramów - sprawdzałem miernikiem czy jest nieprzerwane połączenie i wyszło, że nie
Błąd poduszki do skasowania, złącze do komputera jest w tunelu środkowym od strony pasażera, gdzieś na wysokości drążka zmiany biegów.