To jest widok strony w wersji do druku
-
Łącznik stabilizatora
W poniedziałek byłem na przeglądzie i mówię im ze na parkingu cos mi czasem stuka, dźwięk sie powtarza przy szarpaniu kierownicą ale nie zawsze. Chłopaki w ASO szukali chyba z pół godziny, juz sie ma przekładnie napalali. Okazało sie ze łącznik stabilizatora, godzinka i wymienione, na gwarancji oczywiście.
-
Jaki masz przebieg w swoim tipku??? Tylko podczas manewrowania na parkingu słyszałeś to stukanie czy podczas jazdy po nierównej drodze również????
-
Właściwie to tylko przy wolnej jeździe po nierównościach (parking żwirowy), czasem po asfalcie, ale tam to dużo mniej i "dyndoliło" przy dodawaniu i ujmowaniu gazu, co mi do niczego nie pasowało. Przy robieniu slalomu - cisza (wiec nie gałka).
Usłyszałem to pierwszy raz tak ok 12000, ale nasiliło sie tak by komuś to "pokazać" dopiero przy ok 15000
-
Szybko pdaja niektore podzespoly, chyba ze to takie pojedyncze sztuki wadliwych czesci
-
Też mnie przeraża tandetna jakość podzespołów zawieszenia:mad: Jak tylko zarejestrowałem się do naszego forum to w pierwszych postach pisałem że moim zdaniem zawieszenie w tipo będzie słabej jakości i chyba miałem rację.
-
Potwierdza się to o czym można było się domyślać.....że fiat tani w serwisowaniu ale podzespoły padają szybciej niż w innych markach.
-
Chyba jednak trzeba było zostać wiernym toyocie tam takiej tandety nie było ale i cena była znacznie wyższa
-
Polak jak zwykle mądry po szkodzie :D
-
Święte słowa kolego:smile:
-
Zobaczymy czy HB i SW z racji wyższej ceny tez będzie mieć takie drobne usterki - bo umówmy się - łącznik stabilizatora do najdroższych nie należy - może to tylko taki odosobniony przypadek ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Szybko pdaja niektore podzespoly, chyba ze to takie pojedyncze sztuki wadliwych czesci
Panowie, znowu siejecie defetyzm. Na razie mamy pojedyncze przypadki usterek i bardzo nieliczne poważne awarie - za mało żeby wyciągać jakieś daleko idące wnioski. Z drugiej strony, jest też trochę bezproblemowych tipków z nalotem rzędu kilkudziesięciu kkm. Nie wiem jak jest teraz u Toyoty, bo to trochę inna półka cenowa, ale przejrzałem ostatnio fora poświęcone nowym oplom astra. Ludzie piszą o znacznie (!) większych "cudach" niż to co pojawia się u nas - kto nie wierzy niech sobie poszuka.
-
Dołączam do kolegi mis888 i także czeka mnie wymiana łącznika stabilizatora przy przebiegu 22900 km. U mnie objawia się to głuchym stukiem z prawej strony podczas pokonywania przeszkody typu próg zwalniający lub krawężnik. Oczywiście w ramach naprawy gwarancyjnej. Zastanawiam się nad przedłużeniem gwarancji Maximum Care...
-
Ja mam 27500 i jak narazie cisza tylko ze nie jezdze po Polskich drogach tylko raz bylem nim w Polsce silnik 1.6 m Jet sedan
-
Witam. Dołączam się do ww. Objawów czyli : pojedyncze pukniecia (na postoju podczas kręcenia kierownicą ) i tak samo raz jest przy ruszania raz przy hamowaniu. Wydaje mi się ze z lewej strony. Przebieg 8200 głównie po mieście . We wtorek umówiony jestem z aso i myślę że to będzie właśnie łącznik.
-
Łączniki stabilizatora w Tipo są plastikowe,w moim przypadku wymiana odbyła się po raz drugi,poprzednie wytrzymały tylko ok.7 tyś.i nie jest to powodem jazdy po dziurach.