To jest widok strony w wersji do druku
-
1,9 JTD nie odpala
Witam
Auto nie odpala. Chechłam rozrusznikiem i nic . Pompa działa bo ją słychać jak rzęzi w zbiorniku. Nie mam możliwości podłączenia komputera. Co to może być ? Auto unieruchomione na parkingu kilka kilosów od domu.
Co można posprawdzać na miejscu aby go uruchomić. Bo inaczej to tylko lina zostaje i do mechanika ciągnąć.
Z góry dziękuje za pomoc
-
Czujnik położenia wału, czujnik położenia wałka rozrządu, zapchanie filtra paliwa, zapchanie koszyka w pompie...
-
Stał kilka dni i miał się nad sobą zastanowić. Postanowił jednak dalej walić focha i nie odpalać. Dzisiaj ściągam go na linie do domu. Podłącze kompa i zobaczymy co powie.
-
Przyciągłem, podłączyłem kompa i wywaliło błędy:
P2148 group 1 injectors control
P0265
P0271
P0268
Macie jakieś propozycje rozwiązania tej zagadki ?
-
Zwarcie na instalacji wtrysków. Pomierz napięcie w instalacji wtrysków.
-
Jeżeli to problem elektryczny to nic sam nie poradzę. Zaciągnę auto do elektryka. Niedawno miałem zwarcie w instalacji z powodu awarii alternatora. Pewnie jakieś komplikacje po leczeniu.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Okazało się że nic się nie zepsuło. Reset BCU załatwił sprawę.
-
Cytat:
Napisał
d007
Okazało się że nic się nie zepsuło. Reset BCU załatwił sprawę.
mozna wiedziec jak zrobiles reset ? BCU czy ECU ?
-
Mechanik odłączył akumulator a później centralkę BCU/ECU zwał jak zwał [emoji3]. Rozłączył te duże wtyczki i podłączył spowrotem. Auto odpaliło.
-
mozesz podeslac jakas fote podgladowa ? :D bo nie wiem o jakie wtyczki Tobie chodzi :)