To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Sprężyny przód -
Sprężyny przód
Witam. Wczoraj pękła mi sprężyna od strony kierowcy i dzisiaj postanowiłem ją wymienić. Kupiłem 2 zamienniki w sklepie ale po pracy starczyło mi czasu na wymianę na razie tej pękniętej i z drugą zamierzałem walczyć w weekend. Mam pytanie bo ta dobra wyglądała jakby była włożona gęstszym zwojem do góry a mi bardziej pasowała( przynajmniej tak mi się wydawało) gęstszym do dołu. I pytanie czy źle zrobiłem wkładając ją gęstszym w dół? Jaka jest różnica? Zauważyłem, że sprężyna dotyka do "kielicha" amortyzatora i u góry po opuszczeniu auta na koła jest troszkę uniesione te mocowanie nad budę auta. Sorry, że nie umiem bardziej sprecyzować opisu i mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi i nakierujecie mnie czy przekładać ją gęstszym do góry czy po prostu drugą włożyć tak samo gęstym w dół?
-
Ponoc jest tak ze uklada sie sprezyny w taki sposob zebys mogl odczytac napisy ktore sa na niej umieszczone.
Jest taki kanal na YT Milosnicy czterech kolek i tam jest odcinek o wymianie sprezyn.
Polecam
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
-
Szukałem na yt tego filmu co piszesz ale znalazłem tylko jak używać ściągaczy icoś jeszcze, nie pamiętam ale chyba o amortyzatorach.
-
No to wlasnie w ktoryms z tych dwoch jest o sprezynach
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk