To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Syrena alarmu -
Syrena alarmu
Witam, od jakiegoś czasu po włączeniu zapłonu wyświetla mi się informacja "ALARM NIEDOSTEPNY".
Podejrzewam rozładowanie sie akumulatorów syreny alarmu, pierwszy problem się pjawił to to że nie moge namierzyć tej syreny.
Czy jest ktoś kto wie gdzie jej szukać?
-
A masz auto z alarmem w ogóle? bo jak nie to na kompie mogło Ci przestawić
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
-
Alarm ori czy domontowany?
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
-
Z reguly oddzielna syrenka alarmu montowana jest w komorze silnika. A moze twoj alarm sprzegniety jest z klaksonem?
-
Szukałem w komorze, w nadkolach, na podszybiu itp, sprzęgnięta nie jest bo klakson działa a syrena nie, problem zaczął się jak temperatury spadły do ok 0, na którymś z angielskich for wyczytałem że przyrdzewiały styki łaczące akumulatory i też tak alarm się zachowywał.
Niestety nigdzie nie znalazłem informacji gdzie szukać tej syreny, dziwne jest że w kilku miejscach znalazłem informację że jest przy niej stacyjna umożliwiająca wyłączenie syreny kluczykiem co wskazywałoby że dostęp do niej jest raczej łatwy.
No cóż pora chyba okulistę odwiedzić.
Temat jak najbardziej aktualny, jeżeli jest ktoś kto wie gdzie jest ta syrenka to proszę o inforację, niestety nie mam nikogo znajomego w ASO żeby podpytać.
-
Cytat:
Napisał
krzychugas
Niestety nigdzie nie znalazłem informacji gdzie szukać tej syreny, dziwne jest że w kilku miejscach znalazłem informację że jest przy niej stacyjna umożliwiająca wyłączenie syreny kluczykiem co wskazywałoby że dostęp do niej jest raczej łatwy.
No cóż pora chyba okulistę odwiedzić.
Temat jak najbardziej aktualny, jeżeli jest ktoś kto wie gdzie jest ta syrenka to proszę o inforację, niestety nie mam nikogo znajomego w ASO żeby podpytać.
Moim zadniem wyłączenie syrenki z oddzielnego kluczyka to domena alarmow dokladanych. Zdarzaly sie i zdarzaja alarmy domontowywane w ASO u dealera przed odbiorem auta przez kupującego (dodatkowa, tansza opcja). W instrukcji obslugi jest cos na temat alarmow. SZukałeś tam tropu?
-
Ps. Sprawdz kompem urzadzenia zamontowane na CAN i ew. błędy alarmu.
-
Ps.2. Tu cos masz na temat alarmow w cromach, bez kluczyka:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2157954.html
Tu jest o centralkach w fiatach:
http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=85958
-
Cytat:
Napisał
michalpodroznik
W instrukcji obslugi jest cos na temat alarmow. SZukałeś tam tropu?
Informacja w instrukcji:
Zwrócić się jak najszybciej do ASO Fiata.
Nie wiem czy w Stilo będzie podobne rozwiązanie ale przeszukam jeszcze komorę, nie chciało mi się ściągnac osłony spod silnika ale chyba się nie obejdzie.
Jeżeli uda mi się to cholerstwo znaleźć to się pochwalę.
-
Wpis u kumpli z fiat auto dotyczy ogolnie fiata, wiec musisz grzebac tam, gdzie jest opisane.
-
w stilo jest na podszybiu jak zdejmiesz wycieraczki i ten plastik bedzie po lewej stronie i nie ma możliwości wyłączenia jej z kluczyka bo alarm jest fabryczny. Z tego co opisujesz to jest to możliwe ze styki zardzewiały ja miałem podobnie tylko że przy otwieraniu i zamukaniu z pilota syrena sie nie odzywała. Używana kosztowała 50 zł