To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Metaliczne tarcie -
Metaliczne tarcie
Witam
Moj pierwszy temat na forum, proszę o wyrozumialosc.
Mam problem z moim gp podczas jazdy slychac dźwięk obcierania metal o metal podczas jazdy. Problem nie występuje na luzie jak i po wciśnięciu sprzegla. Jakies pomysly co to moze byc? Jedyne co przychodzi mi do głowy to , ze skrzynia pada. Słychac szum na 5 i 6 biegu. Czy moze jakies lozysko?
-
Witam milen Kiedys ten problem i szukałem na prawde wiele rzeczy okazo sie sie ze to metaliczny odglo wydaję przy przyspieszaniu taka belka ca laczy koła lewecz prawym, mogles kiedys gdzies zachaczyc i troche sie wgiela do Śródka i obciera o tlumik jesli chcesz to powiem ci więcej co i jak 512-616-661 dlugo tego szukałem ale mi sie udalo namierzyć nie wiem jakie ty masz objawy ale moze masz to co ja Pozdrawiam
-
a więc tak...
kolegi sposób u mnie jednak nie podziałał, belka prosta, poszedłem za ciosem rozdarłem skrzynię patrzę a tam dwu mas się rusza jak niemka na dyskotece. Nie wiele myśląc sru wymiana na nową dwumase+sprzęgło luk. Zakładam, odpalam, jadę... Dalej kur....a to samo! Zdenerwowany auto na podnośniki, wołam szwagra. Szwagier wbija jedynkę daje gazu , wbija dwójkę, trójkę itd... Zdziwienie moje, że gdy auto stało w "powietrzu" tarcia nie było słychać podczas obracania sie kół jak to ma miejsce podczas jazdy po drodze. Dźwięk pojawia się dokładnie od 1900 obrotów wzwyż. Najbardziej słyszalny na jedynce, dwójce i trójce, ku zaskoczeniu 4-5 cisza, a na 6 słychać szum skrzyni.
Panowie Błagam Was o pomoc, brak mi pomysłów już do tego kropka. Wszystkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam Jacek
-
Niech zgadnę. Skrzynia padaka M32 od GM. Jeśli tak, to radzę szybko znaleźć fachowca od skrzyń, który ją zreanimuje. Jazda w tym stanie jej nie pomaga. Im dłużej będzie się z tym jeździć tym większe prawdopodobieństwo całkowitego rozwalenia skrzyni i konieczności montowania innej zamiast naprawy.